Skip to main content
Nataša Pjevalica

Čaršavi su bili KRVAVI DANIMA, a onda sam iz sebe sam IZVUKLA GAZU: Nataša se porodila, a ovo je NJENA PRIČA

Foto: Facebook/Natasa Pjevalica
Strašno!

Nataša Pjevalica iz Šapca pre 20-ak dana postala je majka po treći put. Već je dva puta prošla kroz iskustvo rađanja i mislila je da ništa ne može da je iznenadi, ali, kako to obično biva, stvarnost je demantovala.

Revoltirana onim što je doživela, rešila je  javno na svom fejsbuk profilu ispriča šta je doživela i kroz kakve je muke prošla:

- Dragi moji, pre 20ak dana sam postala srećna majka po treći put i sve bi bilo divno da ne postoji ono ALI... S'obzirom da sam završila medicinsku školu i duboko uverena u čast svoje struke, odlučila sam da trudnoću pratim u Domu Zdravlja u Šapcu. Sve je bilo u trudnoći odlično i do samog momenta porođaja!

- Neću vam ovom prilikom pisati ceo tok mog porođaja, ali ako Vas zanima nije problem. Želim da Vam pišem o uslovima i odnosu pojedinih lekara u Opštoj bolnici u Šapcu. U bolnici ne postoji posteljina, 5 dana smo sve porodilje u sobi ležale na krvavim čaršavima, nema jastuka, jod za pranje nosimo od kuće. Zatim sve trudnice pregledaju na istoj posteljini i na istoj rade ctg. Ne zanima me zašto je tako, ali to neko treba da zna!!

- Pretpostavljam kao i u celoj Srbiji i u Šapcu vlada trend da se privatno prate trudnoće da bi doktor došao na porođaj, jer u suprotnom vam ostaje samo da se molite Bogu da vam bude naklonjen. Tako da praćenje trudnoće košta oko 500e, ako je sve ok. Onda ako se doktor pojavi na porođaju to vas košta jos 100-150e. Bez obzira na to koliko ste se mučili ili ne.

- Opet ponavljam, ovo se ne odnosi na sve, babice su fenomenalne - kaže Nataša pri čemu imenuje jednog od doktorakoji je bio prisutan na porođaju, jer je bila njegova smena, pošto ona nije imala njegovog lekara.

Kako kaže, pre svega taj lekar nije dozvolio doktorki da joj daje na vreme doze epidurala, jer je rekao "neka je nisu ovo nikakvi bolovi", dok je Nataša imala bolove imala već 20 sati!

- Zatim, dok su me babice porađale, doktor je u sali stajao naslonjen na kolica sa instrumentima i jeo jabuku. Bebi je bio pupčanik oko glave i babice su imale poteškoća da je izvuku! (A taj podatak nigde nije zabelezen, ni na otpusnoj listi) Ali,on nije prilazio!

- Onda dolazi deo sa ušivanjem, gde on počinje da me ušiva bez lokalne anestezije pod izgovorom da sam pod epiduralom, a doktorki nije dozvolio da mi da dozu. Ne znam koliko konaca imam ali doktor gleda kako ja čupam kosu i molim ga da samo malo stane jer ne mogu više, i kada sam se skoro onesvestila samo su otvorili vrata od terase i rekao je "evo još koji min, gotov sam".

- Konačno stižemo na odeljenje, ali tu nije kraj. Sutradan u viziti doktori su samo prošli pored naših kreveta, niko nas nije pregledao. I otprilike nekih 24h od porođaja kad sam otišla na tuširanje iz sebe sam izvukla ogromnu gazu koju je doktor zaboravio!!!! Sada posle toliko dana dobijam temperaturu koja ide do 41 stepen i nakon brda nalaza nalaze mi bakteriju koju sam verovatno zaradila u bolnici od te gaze! Ali, koga to briga. Imam terapiju od koje mi nije mnogo bolje i žele da me ostave u bolnici. Recite mi: Kome ja da ostavim bebu od 20 dana i jos dvoje dece? I ko će da odgovara za sve ovo? Mislim da znam i odgovor ali ja ovo moram da podelim sa što više ljudi!!!

S' postovanjem Nataša Pjevalica, ponosna majka troje dece!

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD društvo

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
17 Beograd