fbpx
Skip to main content
Vrtić

ČETIRI VRTIĆA ZATVORENA U JAGODINI! Čak 42 radnika zaražena koronom, poznato u kakvom su zdravstvenom stanju DECA

Foto: Srbija Danas
Odgovori nadležnih stigli su danas

Četiri vrtića su zatvorena, a 42 radnika je zaraženo korona virusom u Jagodini, potvrdila je direktorka vrtića direktorka Predškolske ustanove "Pionir" Violeta Nikolić. Srećom, nema slučajeva infekcije među decom.

Ove srede se igra meč godine, a nije u Ligi šampiona!

Ove srede se igra meč godine, a nije u Ligi šampiona!

LJUBODRAG JE VELIKI POŠTOVALAC TITA I CRVENE ZVEZDE: Od svog doma napravio muzej (FOTO)

LJUBODRAG JE VELIKI POŠTOVALAC TITA I CRVENE ZVEZDE: Od svog doma napravio muzej (FOTO)

KADA ĆEMO UGLEDATI PRVE PAHULJE? Srpski meteorolog predstavio NAJDETALJNIJU PROGNOZU za ovu zimu

KADA ĆEMO UGLEDATI PRVE PAHULJE? Srpski meteorolog predstavio NAJDETALJNIJU PROGNOZU za ovu zimu

Nakon što su vesti kako se zbog korona virusa jedan za drugim zatvaraju jagodinski vrtići počele da kruže ovim gradom, odgovori od nadležnih stigli su danas.

Kako je direktorka obavestila, četiri obdaništa trenutno su pod ključem.

- PU "Pionir" broji 320 radnika, sedam objekata u gradu i još 27 podružnih odeljenja pri seoskim školama. Zbog trenutne situacije i epidemije zatvorena su dva objekta u gradu i dva u selu,  dok je jedan objekat bio u jednom periodu zatvoren, ali je počeo sa radom prošle nedelje - kazala je direktorka.

Kako navodi, od 320 radnika koliko ustanova broji, 42 su zaražena korona virusom.

- To su radnici u svim kategorijama, ali nažalost, najviše među vaspitačima i medicinskim sestrama vaspitačima, jer oni čine prvu liniju borbe protiv ove bolesti i oni su prvi kontakt sa roditeljima i decom. Što se tiče radnika, svi su sa blagom kliničkom slikom tj. blagim simptomima i nijedan od radnka nije na bolničkom lečenju. Imamo određen broj radnika koji je u izolaciji kao prvi kontakti sa zaraženima.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

- Saradnja sa Domom zdravlja u ovim trenucima je na zavidnom nivou, maksimalno nam pomažu, izaze u susret što se tiče stalnih kontrola i testiranja radnika, i na taj način se trudimo da preduhitrimo situaciju i sprečimo širenje epidemije.

Ona je naglasila da, srećom, niko od dece nema ovaj virus.

- Na radost svih nas zaposlenih u Ustanovi, ali pre svega i roditelja, nema zaraženih među decom, tj. nije nam prijavljen nijedan slučaj kod dece. Broj dece u grupama jeste smanjen, ali dobrim delom iz predostrožnosti roditelja, ali i naše, pa smo zato i napravili takav plan da se grupe i deca ne spajaju, da nema velikog broja dece u radnim sobama. Saradnja sa roditeljima je kao i uvek odlična, pogotovo u ovakvim situacijama, roditelji su puni razumevanja i poštuju sve naše mere i odluke.

- Što se mera tiče, pridržavamo se svih mera koje su propisane, i epidemioloških i onih sanitarnih. Na početku maja meseca posle pauze rada Predškolskih ustanova u čitavoj Srbiji, doneli smo kao Ustanova svoj poseban pravilnik o načinu funkcionisanja i rada Ustanove, režimu dana, kao i pojačanim merama. U Ustanovi se svakodnevno dezinfikuju sve prostorije, holovi, dvorišta, igračke. Roditeljima nije dozvoljen ulazak u objekte. Radnicima se svakoga jutra meri temperatura, kao i deci pri jutarnjem prijemu, kao i u toku dana pri trijaži. Tako ćemo nastaviti do daljeg - kazala je direktorka.

SD društvo

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
2 Beograd