fbpx
Skip to main content
Audio snimak

DANIJELA ĆE ODGOVARATI ZBOG LAŽNIH DOKAZA? Advokat Vujačić o porukama i verodostojnosti snimka - čeka se odluka suda!

Foto: ATA images - Youtube printscreen/Insajder Video
Velika prašina podigla se u javnosti nakon objavljivanja audio snimka razgovora između Danijele Štajnfeld i Branislava Lečića.

U javnosti se spekulisalo da bi zapravo Danijela Štajnfeld mogla da odgovara krivično delo neovlašćenog snimanja, budući da je kao dokaz za silovanje iznela audio snimak razgovora između nje i Lečića.

TRESE SE SRBIJA: Zbog OVE reklame nastao je kolaps na internetu! (VIDEO)

TRESE SE SRBIJA: Zbog OVE reklame nastao je kolaps na internetu! (VIDEO)

"VAKCINA ČUVA GLAVU" Srbija ispred Nemačke, blizu smo broja od MILION revakcinisanih! Na stolu DVE OPCIJE za treću dozu

"VAKCINA ČUVA GLAVU" Srbija ispred Nemačke, blizu smo broja od MILION revakcinisanih! Na stolu DVE OPCIJE za treću dozu

UDOVICU OLIVERA IVANOVIĆA ZADESILA NOVA ŽIVOTNA TRAGEDIJA: Putuj i ljubi nam Olivera, radosti i rano moja!

UDOVICU OLIVERA IVANOVIĆA ZADESILA NOVA ŽIVOTNA TRAGEDIJA: Putuj i ljubi nam Olivera, radosti i rano moja!

Ipak, advokat Svetozar Vujačić kaže da nema govora da je glumica počinila krivično delo zato što je snimila svoj razgovor sa drugom osobom, ali podseća da  pretpostavka nevinosti po zakonu mora da se poštuje kako u ovom slučaju protiv Lečića, tako i svakom drugom slučaju, dok sud ne donese odluku.

Prema njegovim rečima, snimanje razgovara je nelegalno ukoliko se radi o trećim licima. 

- Ovo je legalno, jer ona nije snimala tuđi razgovor, već svoj razgovor sa drugom osobom. Od priče da će ona da odgovara zbog toga, nema ništa - potvrđuje Vujačić. 

Branislav Lečić
Foto: e-stock

Ali, ukoliko se ispostavi da je neki snimak koji je priložen kao dokaz izmenjen, to već može da se računa u lažni dokaz.

- Ako je snimak montiran ili skraćen, ona može da odgovara i za lažno prijavljivanje. Ali, ukoliko se ispostavi da je snimak verodostojan, to može da bude dokaz, jer pokazuje indicije da se nešto dogodilo - kaže Vujačić. 

Nakon snimka, na društvenim mrežama pojavile su se prepiske i poruke koje je Branislav Lečić slao određenim ženskim osobama sa kojima je dolazio kontakt. Na pitanje da li to može da bude validan dokaz za neku tvrdnju na sudu, Vujačić kaže da to zavisi od više faktora. 

- Te poruke same po sebi nisu krivično delo, ali generalno, mogu da pređu u krivično delo uznemiravanja. Ako nije prijavljeno na vreme, ovakvi slučajevi brzo zastarevaju. Lečić ne može zbog takvih poruka sada da odgovara, ali, ako neka od žena kojima je slao poruke bude svedočila na sudu, to za njega može da bude otežavajuća okolonost. To je indicija da je sklon ovakvim delima i može da pojača dokaze protiv njega - kaže Vujačić.

Štajnfeld, Lečić
Foto: Srbija Danas - Youtube printscreen/Hold Me Right Film

Advokat podseća da je za sada dosat nepoznanica oko ovog slučaja, da ne treba "trčati pred rudu", već sačekati validnije dokaze. 

- Prema zakonu, bilo da je u pitanju Miroslav Aleksić, glumac Branislav Lečić ili neko treći, propisuje se pretpostavka nevinosti. Mediji i društvo su već osudili, ali zakonski i pravno to nije tako i to svi treba da znaju. Jedno je da se objavi vest ili informacija, a sasvim drugo tvrditi da je bilo ko kriv 100 odsto za neko krivično delo, ako to sud nije dokazao. Ne smeju da postoje dupli aršini, u zavisnosti od toga koliko je neko poznat ili koliko ima simpatija u javnosti - podseća Vujačić. 

Ako trpite nasilje ili znate nekog ko je žrtva pozovite SOS telefon 0800 - 35 00 36. Ukoliko ste žrtva seksualnog zlostavljanja ili znate nekog ko jeste, javite se na SOS telefon Autonomnog ženskog centra 0800-100-007.

SD društvo

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

Vremenska prognoza
Clear sky
13 Beograd