Utorak 19. mar 2024.

"Dok smo pričali on je ćutao, ne okrećući se": Policajci heroji SPASILI SAMOUBICU skoka sa mosta

Na mostu na Bulevaru oslobođenja u centru Leskovca odvijala se prava drama oko 21 sat

Saobraćajni policajci Ratko Stanković i Miloš Golubović, koji je u uniformi tek 7 meseci, razgovorom su sinoć sprečili tridesetčetvorogodišnjeg Leskovčanina da odustane od skoka s mosta u Veternicu.

Na mostu na Bulevaru oslobođenja u centru Leskovca odvijala se prava drama oko 21 sat, naočigled prolaznika i mladih koji se po običaju u to vreme druže na keju. Policajci su nakon dojave bukvalno stigli za pola minuta jer su bili u blizini.

- Morali smo da ostanemo hladne glave i pribrani jer su sekunde odlučivale o tome da li će da skoči sa mosta ili ne. Zato smo krenuli s pričom, ne približavajući mu se previše kako ga ne bi dodatno uplašili - priča Stanković i dodaje da je procena bila da je mladi čovek hteo da se ubije.

Saobraćaj je bio zaustavljen, a razgovor s čovekom koji je preskočio ogradu mosta i nepomično gledao u reku, trajao je nekoliko minuta.

- Dok smo pričali on je ćutao, ne okrećući se. Pričali smo mu sve što smo znali, sve što su nas učili kako da se ponašamo u takvim situacijama. Na kraju nam je klimanjem glave dozvolio da mu priđemo. Kolega i ja smo ga uhvatili za ruke i prebacili na bezbednu stranu ograde - prepričava Miloš Golubović, koji se prvi put susreo sa ovakvom situacijom.

Pozvali su ekipu hitne pomoći posle čega je prebačen u Službu urgentne medicine Opšte bolnice i tu se njihov posao završio. Tek kasnije, pričaju, preživljavali su stres. Stanković je u službi 25 godina i ovo mu nije prvi put da spasava potencijalne samoubice.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
2 Beograd