fbpx
Skip to main content
koronavirus

DOKAZ DA KORONA POLAKO GUBI BITKU: Još jedna opština u Srbiji ukinula vanrednu situaciju

Foto: SD/ilustracija
Prema podacima Doma zdravlja na području opštine došlo do poboljšanja epidemiološke situacije, u poslednjih nekoliko sedmica znatno je smanjen broj inficiranih građana.

U skladu sa zaključkom Štaba za vanredne situacije opštine Mali Zvornik, donetim po preporuci Doma zdravlja, predsednik opštine Zoran Jevtić ukinuo je danas vanrednu situaciju u malozvorničkoj opštini. Ona je bila uvedena 13. novembra prošle godine zbog nepovoljne epidemiološke situacije prouzrokovane širenjem korna virusa.

Prema podacima Doma zdravlja na području opštine došlo do poboljšanja epidemiološke situacije, u poslednjih nekoliko sedmica znatno je smanjen broj inficiranih građana i onih koji dolaze na pregled u kovid ambulantu, saopštio je Jevtić pa je u skladu sa tim zaključeno je da su stvoreni uslovi za ukidanje vanredne situacije. Njeno ukidanje ne znači da je prestala mogućnost zaražavanja građana koronavirusom zbog čega je i dalje potrebna primena propisanih protivepidemijskih mera.

Inače, Mali Zvornik minulog vikenda jedini u Mačvanskom okrugu nije imao novopozitivnih osoba, a od 11. do 17. januara na području ove opštine bilo je ukupno 11 novih slučajeva zaražavanja kovidom-19, najmanje u okrugu. Ova opština ima trenutno 24 obolele osobe i po tome je na začelju u okrugu od osam lokalnih samouprava.

SD društvo

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

Vremenska prognoza
Clear sky
8 Beograd