fbpx
Skip to main content
Srbija, Rusija

DOKAZ VELIKOG PRIJATELJSTVA: Osniva se predstavništvo Ministarstva odbrane Rusije u Srbiji

Foto: Profimedia
Predstavništvo MO Rusije u Srbiji se formira u cilju pomoći srpskoj strani u rešavanju pitanja vojne i vojno-tehničke saradnje

Premijer Rusije Mihail Mišustin odobrio je nacrt sporazuma Ministarstva odbrane Rusije između vlada Ruske Federacije i Srbije o osnivanju predstavništva Ministarstva odbrane Rusije pri Ministarstvu odbrane Srbije.

SRBIJA ĆE UVESTI OBAVEZAN PCR TEST ZA SVE DRŽAVE REGIONA? Poznato kada će se doneti odluka

SRBIJA ĆE UVESTI OBAVEZAN PCR TEST ZA SVE DRŽAVE REGIONA? Poznato kada će se doneti odluka

PROTIV OVIH NAPASTI NIŠTA NE POMAŽE: Koliko su opasne smrdibube i da li brinuti zbog njihovog "mirisa"?

PROTIV OVIH NAPASTI NIŠTA NE POMAŽE: Koliko su opasne smrdibube i da li brinuti zbog njihovog "mirisa"?

POTKOVICA KONJA KNEZA LAZARA: Čudan doživljaj na putu za Kosovo

POTKOVICA KONJA KNEZA LAZARA: Čudan doživljaj na putu za Kosovo

- ​​Odobriti nacrt sporazuma između vlade Ruske Federacije i vlade Republike Srbije o osnivanju predstavništva Ministarstva odbrane Ruske Federacije pri Ministarstvu odbrane Republike Srbije, koji je podnelo Ministarstvo odbrane Rusije i usaglasilo sa Ministarstvom spoljnih poslova Rusije i drugim zainteresovanim saveznim izvršnim vlastima - navodi se u dokumentu objavljenom na zvaničnom portalu za pravne informacije.

Ruskom Ministarstvu odbrane naloženo je da vodi pregovore sa Srbijom uz učešće zainteresovanih saveznih izvršnih tela i potpiše sporazum u ime ruske vlade po postizanju dogovora.

Kako se navodi u tekstu sporazuma, predstavništvo Ministarstva odbrane Rusije u Srbiji se formira u cilju pomoći srpskoj strani u rešavanju pitanja vojne i vojno-tehničke saradnje, davanja smernica za aktivnosti ruskih vojnih specijalista u Srbiji za pružanje pomoći u izgradnji oružanih snaga zemlje, obuci u radu, popravci i upotrebi naoružanja i vojne tehnike koju je isporučila Rusija.

U dokumentu se precizira da će predstavništvo održavati ruska strana.

U sporazumu se takođe navodi da srpska strana pruža šefu predstavništva mogućnost da po potrebi poseti, a uz prethodni dogovor sa Srbijom, vojne jedinice Oružanih snaga Srbije koje imaju rusko naoružanje i vojnu tehniku.

Takođe, rukovodilac može lično da informiše rukovodstvo Ministarstva odbrane Srbije o radu predstavnika predstavništva u okviru ispunjavanja obaveza u okviru vojne i vojno-tehničke saradnje između Oružanih snaga Ruske Federacije i Oružanih snaga Srbije i da koristi postojeća sredstva Oružanih snaga zemlje za sprovođenje svojih aktivnosti, prethodno se dogovorivši sa srpskom stranom.

Pročitajte i:

SD društvo

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

Vremenska prognoza
Clear sky
10 Beograd