fbpx
Skip to main content
Zoran Đorđević

Đorđević na godišnjici Bitke na Kozari: Komemoracijom žrtvama nanosimo NOVI PORAZ FAŠIZMU

Tanjug/Zoran Žestić
Podsećajući da su partizani izgubili Bitku na Kozari, Ðorđević je ocenio da je neprijatelj, na kraju, ipak, pobeđen jer je vremenom ceo svet počeo da ustaje protiv nacizma

Na Mrakovici je danas obeleženo 76 godina od Bitke na Kozari, a ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Republike Srbije Zoran Ðorđević rekao je da se komemoracijom žrtvama bitke na Kozari i ustaškog genocida nad srpskim narodom nanosi novi poraz fašizmu. 

- Mi smo danas položili vence i zapalili sveće za duše naših nevino stradalih predaka. Oni koji danas polažu vence na grobove zlikovaca svedoče o tome čiji su potomci. Mi Srbi smo uvek bili na pravoj strani, a neki danas treba da razmisle na čijoj su strani. Borba između dobra i zla, bila je deo naše prošlosti, ponavljaće se iz godine u godinu u budućnosti, ali dobro će uvek pobediti. A Kozara, Kozara nikad neće biti pokorena! Smrt fašizmu, živela Srpska, živela Srbija - poručio je Ðorđević. 

Podsećajući da su partizani izgubili Bitku na Kozari, Ðorđević je ocenio da je neprijatelj, na kraju, ipak, pobeđen jer je vremenom ceo svet počeo da ustaje protiv nacizma i "zato što ne postoji ugaoni kamen na kome zlo može da se trajno održi". 

Obraćajući se prisutnim studentima Kriminalističko-policijske akademije i Vojne akademije iz Beograda, Ðorjdević im je poručio da je uče i napreduju navodeći da je njihov zadatak da brane srpski narod.

- Zato dajte sve od sebe da ga odbranite ako bude bio ugrožen, ali pre svega imajte na umu dobro ime svoje otadžbine, njenu slavnu i časnu istoriju i sve ono što smo gradili vekovima - rekao je Ðorđević. 

Svečanosti povodom obeležavanja 76 godina od Bitke na Kozari, simbola stradanja i otpora srpskog naroda u borbi protiv nacista i ustaša, u kojoj je ubijeno oko 40.000 civila, a 68.000 ih je proterano i internirano u logore, prisustvovali su i predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik i ministar rada i boracko-invalidske zaštite RS Milenko Savanović, preneo je prethodno RTRS. 

Milorad Dodik
Milorad Dodik
Tanjug/​Dimitrije Goll

Dodik je rekao da je narod Kozare podnosio stradanje koje je organizovano s ciljem njegovog nestanka.

- Ovde je u pitanju istinska priča o ustaškom ubijanju Srba. Ubijana su deca. Stradanje Srba je bilo istinski projekat Nezavisne države Hrvatske (NDH), plan koji je realizovan već sa Pagom i Jadovnom - rekao je Dodik i dodao da su Srbi žrtve Hrvata i muslimana koji su podržali NDH.

Dodik je naveo da su Srbi jedini imali državu i da su dali slobodu drugima stvaranjem Jugoslavije.

- Obe Jugoslavije bile su velike srpske političke i nacionalne zablude. Svesni stradanja, moramo da sprečimo nova, jer Srbi ne mogu da žive bez slobode - rekao je Dodik.

On je kazao da ne postoje "bosanski", "hrvatski" ili "srbijanski" Srbi, kako to neki pokušavaju predstaviti, već da su svi Srbi jedan, jedinstven narod.

- Nama slobodu niko neće dati, zato je moramo braniti i čuvati. Srbi su uvek delili slobodu sa drugima i ona je uvek vezana za državu. Uvek smo, braneći državu, branili slobodu. Danas sam ponosan na Republiku Srpsku - poručio je Dodik.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD društvo

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
11 Beograd