Skip to main content
smrdibuba

DOSADILE BOGU I NARODU: Efikasan način kako da se ZAUVEK otarasite SMRDIBUBA

Foto: Profimedia/ilustracija
Najezda ovih insekata nedeljama opseda Beograd

Dosadni insekti se uvlače u stanove, vozila i odeću, zuje, lete i šire nesnosni miris. No, načina da ih se rešite itekako ima. Od prevencije, do odbrane, ovo su metode da ih se otarasite vrlo brzo.

Pokušajte da spoljno svetlo svedete na minimum. Svetlost i toplota privlače ove dosadnjakoviće, koji ne podnose hladnoću, te je možda bolje da svetlo gasite na terasi kada na njoj ne provodite vreme. Ko je već ugradio sijalice koje se aktiviraju na pokret, sigurno će imati manje problema sa smrdibubama.

SMRDIBUBE PREPLAVILE SRBIJU! Mogu da vam SISAJU KRV, a ako vam uđu u kuću SLEDI PAKAO!

Ukoliko živite u kući, zgazite nekoliko buba ispred svog doma, kako bi oterali ostale. Miris koji je nama nesnosan zapravo je signal za druge pripadnike te vrste da se ne pribiližavaju opasnosti i odlete dalje. Izbegnite da smrad unesete u svoju kuću, tako što će te insekte prektiri papirom pre nego što ih zgazite.

Smrdibube odbija i miris belog luka i nane, te razmislite da ovaj začin dodate svojim jelima ili da izaberete čaj od mente kao svoj omiljeni jesenji napitak.

Smrdibuba
Smrdibuba
Foto: Profimedia

Takođe im se ne dopada "aroma" omekšivača. Manje su šanse da vas ovi neželjeni gosti posećuju ako na terasi ili kraj prozora ostavite veš da se suši. Ukoliko veš sušite u dvorištu ili mašini, drugi način je da pri pranju prozore jednom protrljate i omekšivačem.

SMRDIBUBE OKUPIRALE SRBIJU! Najezda je SVE GORA, ali ove insekte NIKAKO NE SMETE da ubijete!

Popravite sve labave slavine kako bi izbegli stvaranje vlage koja privlači bube.

Poprskajte insekticidom svoje spoljne zidove. Ako to radite sami, pratite uputstva koja vam daju u radnji ili na proizvodu. Drugi način je da prosto unajmite ekipu koja se bavi dezinsekcijom.

Napravite zamke za smrdibube. Ove napasti privlači svetlost, vlaga i žuta boja. Ukoliko postavite žuti papir ili neki drugi materijal na terasi ili u dvorišu, skupićete ih sve na jedno mesto, odakle možete da ih jednostavno usisate ili sve zajedno bacite u WC šolju. Druga varijanta je da u posudu sipate oko 2.5 litra vode i jednu kašičicu deterdženta. Posudu stavite ispod izvora svetlost. Bube će same doći i udaviti se u tečnosti.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
26 Beograd