fbpx
Skip to main content
Zatvor

UVODI SE DOŽIVOTNA KAZNA U SRBIJI? Država razmatra inicijativu da se za najteža dela robija do kraja života

Foto: Profimedia
Vlada će podržati predlog ako se struka usaglasi

Radna grupa Ministarstva pravde razmatra inicijativu Fondacije "Tijana Jurić" o uvođenju doživotne kazne zatvora za najteža dela protiv dece, maloletnika, trudnica i nemoćnih, koju je svojim potpisom podržalo više od 160.000 građana Srbije!

- Članovi Radne grupe Ministarstva pravde trenutno vrlo aktivno rade na mogućnosti da se ovaj predlog implementira u naš krivično-pravni sistem. Očekujemo da u najskorije vreme Radna grupa uz konsultaciju sa stručnom javnošću izađe sa konkretnim i usaglašenim stavom povodom ovog pitanja - saopšteno je na trećoj konferenciji Fondacije "Tijana Jurić" posvećenoj bezbednosti dece "Bezbednost i odgovornost".

Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost veruje da će Vlada Srbije i Skupština čvrsto podržati svaki predlog oko kojeg se struka usaglasi.

Inicijativom koju je pre godinu dana pokrenuo Igor Jurić, otac ubijene devojčice Tijane Jurić, predlaženo je propisivanje kazne doživotnog zatvora za najteža krivična dela u slučajevima kada je ubijeno dete, maloletnik, trudnica i nemoćno lice.

Koja je adekvatna kazna za pedofile i silovatelje dece?

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD društvo

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

Vremenska prognoza
Mist
1 Beograd