fbpx
Skip to main content
Dr Ioanna Batsialou

Dr Ioanna Batsialou: Praznici nas sećaju da ko ima dar davanja, osetiće i radost primanja u životu!

Foto: Andreja Damjanović/Ustupljena fotografija
Novogodišnji i Božićni praznici su vreme darivanja. A kada obradujete nekoga ko nema, učinile ste predivno delo. Postali ste bolji čovek.

U nedelju je u crkvi Svete Trojice na Vračaru svoje poklone dobilo 30 mališana, deca koju su roditelji dugo čekali, deca koja su usvojena i koja su dugo čekala na roditelje... Oni su svi kumovi dr Ioanne Batsialou, koja ih je obradovala posebnim paketićima.

- Ja svake godine dajem donaciju NURDORU za Božić. Oni su ove godine kupili paketiće za decu. Ja sam ih kupila i podelila svojim zaposlenima i svojim malim kumovima. Svaki čovek može da 1.500, 2.000, 3.000 dinara, da ih kupi za poslovne partnere, zaposlene, komšije i da tako učini dobro delo, rekla je dr Ioanna Batsialou.

U ovo praznično vreme treba da budemo otvorenog srca i sa malim gestom za nekoga uradimo mnogo.

- Ja sam kupila 40 paketića, ali treba ih još mnogo, za decu koja su sama, koja su bolesna. Mnogima 2.000 dinara nije mnogo, ali kada se novac skupi, uz pomoć donatorskih uplatnica, za mnogu decu će biti sve. Jer praznici nas sećaju da ko ima dar davanja, osetiće i radost primanja u životu, kaže dr Batsialou, Grkinja koja u Beogradu živi i radi već dugo.

Dr Ioanna Batsialou
Dr Ioanna Batsialou
Foto: Andreja Damjanović/Ustupljena fotografija

Za podelu paketića dr Batsialou izabrala je baš crkvu Svete Trojice na Vračaru koja je bila jedan od donatora i pokretača akcije JEDNA CIGLA – NOVI HRAM, da se ova crkva sazida. I sazidana je 2018. godine. Ali prema rečima dr Batsialou, ostali su još završni radovi, a to košta. Sama crkva sazidana je dobrotvornim prilozima, pa će tako biti izvedeni i završni radovi.

- Crkva je mesto susreta. Mesto našeg susreta sa živim Bogom, mesto našeg našeg zajedničarenja i međusobnog razgovora. Crkva je i utočište naše radostii tuge, naše nade u bolje sutra i vere u život večni ispasenje. Ko ima dar davanja u životu će doživeti i radost primanja. Kada nešto pružimo dobrovoljno Bogu, on nam uvek velikodušno uzvraća. Zato je donacija hramu još jedna velikodušna stvar koju čovek može da učini i ovoj godini, kada smo se zbog korone udaljili jedni od drugih, kaže dr Batsialou.

Dr Ioanna Batsialou
Dobrotvorne uplatnice
Foto: Ustupljena fotografija

I na kraju ponavlja, nije reč o velikim donacijama, reč je o tome da se sa malo, udruži mnogo ljudi.

I zato ako želite da budete heroj ove godine, naručite paketić. Kako piše na sajtu NURDORA "godina koju ostavljamo iza nas je bila teška i izazovna na mnogo načina. Ali ono važno što smo mogli da naučimo jeste da su solidarnost, podrška i zajedništvo preko potrebni svakom društvu.

Voleli bismo da te lekcije svi ponesemo u sledeću godinu i da pokažemo i sebi i drugima da #BITIHEROJ nije teško. Svaki od 365 dana koji nas čekaju su po jedna nova prilika da menjamo svet. Ako želimo da to uspe – moramo zajedno.

Svemu tome najbolje nas uče deca, a deca koja se leče od malignih bolesti već jesu pravi mali superheroji. Oni koji svakog dana prolaze kroz ono kroz šta smo delom morali svi da prođemo ove godine. I svakog dana nam pokazuju da su za superherojska dela jedino potrebni Ljubav i Podrška. Praznici su pravo vreme da to delimo jedni sa drugima. Novogodišnji katalog možete da pogledate OVDE i izaberete iz njega paketiće za sebe i svoje najdraže, decu, prijatelje ili poslovne partnere. Zato što on nije običan poklon, u sebi nosi Ljubav i Podršku i po jednu novu nadu za mališane koji se leče od malignih bolesti."

SD društvo

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

Vremenska prognoza
Clear sky
19 Beograd