fbpx
Skip to main content
Dr Milanko Šekler

"MOGLI STE I SVINJSKU MAST U NOS" Šekler odbrusio antivakserima, a evo šta kaže o eksperimentu sa "ivermektinom"

Foto: Profimedia/YoutubePrintscreen/RTS/SD/Ilustracija
Mikrobiolog i virusolog detaljno objasnio

Srbija u neverici prati priču o uzimanju leka "ivermektin" na svoju ruku, na osnovu neproverenih i netačnih saveta u Viber grupama koje su se pojavile. Ljudi koji su pogrešno shvatili da je "ivermektin" prevencija prijavljuju zabrinjavajuće nuspojave, ne uzimajući u obzir činjenicu da "ivermektin" ne treba piti jer je u pitanju lek za životinje i ne postoji nikakav dokaz da bi ga trebalo preventivno uzimati kod korona virusa, naprotiv.

Dr Paunić: Virus stalno mutira, postkovid postaje veliki problem čak i za mlade!

Dr Paunić: Virus stalno mutira, postkovid postaje veliki problem čak i za mlade!

GUŠENJE, KAŠALJ, LUPANJE SRCA, NOĆNE MORE... Dugačka lista postkovid simtpoma zabrinjava naše lekare

GUŠENJE, KAŠALJ, LUPANJE SRCA, NOĆNE MORE... Dugačka lista postkovid simtpoma zabrinjava naše lekare

LEKARI SE HEROJSKI BORE ZA ŽIVOT MALIŠANA! Dve bebe na respiratoru i Tiršovoj

LEKARI SE HEROJSKI BORE ZA ŽIVOT MALIŠANA! Dve bebe na respiratoru i Tiršovoj

Mikrobiolog i virusolog dr Milanko Šekler pričao je na K1 o svojim iskustvima sa ovim lekom na Veterinarskom institutu u Kraljevu. On se osvrnuo i na druge zabrinjavajuće lažne informacije iz Viber grupa koje broje i po više od 10.000 članova, vezane za popularnu mast koja se inače koristi za bebe.

- Ja sam zimus eksperimentisao sa "ivermektinom" na grupi životinja, zaražene su bile sojem korone koji napada životinje i ne prelazi na ljude. Nisam dobio antivirusno dejstvo, imao sam istu količinu virusa i kod životinja koje su ga dobijale, i kod onih koje nisu - rekao je on.

Dr Milanko Šekler
Foto: YoutubePrintscreen/K1 Televizija

On je ovom prilikom rekao i svoje mišljenje u vezi sa korišćenjem Pavlovićeve masti protiv korona virusa.

- To što je Pavlovićeva mast završila u nosu, mogla je i svinjska, to je primitivan način razmišljanja. Jedini efekat ako omastite nos je da neće moći da vam ulaze lagane leteće stvari - istakao je i dodao da ga ne čudi što je prodaja Pavlovićeve masti skočila za 20 odsto i dodao:

- To je kao reklama za bilo koji proizvod. Ceo sistem potrošačkog društva se bazira na reklamiranju i prodaji do besvesti. Na osnovu reklame kupujete, tražite posao, putujete, glasate i zadužujete se, sve vam je reklama, a sve ostalo je ništa - rekao je Šekler.

Dr Šekler je podvukao i da antivakseri koji šire ovakve opasne priče postoje širom sveta i da prave velike probleme.

korona virus
Foto: Profimedia

- Kod nas se sve loše mnogo lako primi, sve bivše socijalističke evropske države imaju problem sa propagiranjem antivakserskih stavova. Da imamo milijardu stanovnika kao Indija, koja je vakcinisala 80 odsto svojih građana, ne bismo se vakcinisali do kraja sveta, kod Srba je stalna podela, do kraja bismo se svađali je l' treba ili ne da primimo vakcinu - ironično je prokomentarisao doktor.

 

Vremenska prognoza
Clear sky
-2 Beograd