fbpx
Skip to main content
Stefan Djordjević

Drim-tim Mozzartovih genijalaca

Foto: Promo
Ova kompanija pomogla je studentima da odu na prestižne fakultete, a uputila je pomoć mladim nadama u kulturi, nauci, sportu

Genijalnost za Mozzart nema cenu! Matematičko modelovanje evolucije tumora, usavršavanje u oblasti matematike, ekonomije i informatike, časovi violine, klavira, komponovanja, ples na velikoj sceni, osvajanje medalja na najvećim takmičenjima... Sve to mnogo košta.  A, kompanija Mozzart se i ove godine potrudila da najvećim talentima u zemlji omogući dalje usavršavanje u raznim oblastima. Bilo da je u pitanju sedmogodišnje čudo od deteta koga već sada zovu „mali Mocart“ ili podrška studentima prestižnih univerziteta u inostranstvu, finansijska pomoć nije izostala ni tokom krize.

Šampionski sastav briljantnih umova čine Matija Glišić, student prestižnog francuskog koledža „Ecole Polytechnique“, Veselin Manojlović, koji je upisao doktorske studije na Oksfordu, gde proučava matematičko modelovanje evolucije tumora i rizika za obolevanje od raka. 

Matija Glišić
Matija Glišić
Foto: Promo

Drim-tim mladih Mozartovih genijalaca pojačan je jednom pravom “desetkom” - ekipi mladih nada naše zemlje kojima ova kompanija pomaže u daljem usavršavanju pridružio se i momak sa dva indeksa i 84 desetki! Diplomirani fizičar i inženjer elektrotehnike Stefan Đorđević (23) završio je dva fakulteta u roku, ne priznajući devetku za dobru ocenu. Svoje znanje uveliko deli kao saradnik u nastavi Fizičkog fakulteta, a uskoro će predavati i za onlajn katedrom – na Mozzartovom jutjub kanalu.

- Planiram da odem u inostranstvo na još jedan master ili doktorske studije. Najviše me interesuje oblast kvantne gravitacije i želim da ostvarim kontakte sa najboljim svetskim naučnicima u ovoj oblasti, da idem na konferencije. Ipak, konačni cilj mi je da se vratim u Srbiju i ovde prenosim znanje, tako da sam veoma uzbuđen što ću već sada biti u prilici to da uradim, preko Mozzartovog jutjub kanala. Držim vežbe na kursu četvrte godine – relativistička kvantna mehanika. Studenti kažu da lepo objašnjavam – kroz osmeh kaže Stefan.

Podršku u 2020. dobili su i balerina Teodora Vujkov, kao i mlada violinistkinja Sofija Glavičić. Priča o Andreju Stojanoviću, sedmogodišnjem kompozitoru srpskog porekla koji sa porodicom živi u Oslu odjeknula je u našoj javnosti, posle Mozzartove donacije klavira. Talentovani dečak već je skrenuo pažnju na međunarodnim takmičenja sa svojim kompozicijama i osvaja nagrade u mnogo starijoj konkurenciji.

Andrej Stojanović
Andrej Stojanović
Foto: Promo

Mozzart je poznat i kao najveći navijač srpskog sporta, a pored gromoglasne podrške manjim klubovima kroz akcije „Novi dresovi za nove šampione“, trudi se bude oslonac i pojedinačnim sportistima. Mlada karatistkinja Emilija Antanasijević sa samo 16 godina u svojoj kolekciji već ima 80 odličja, a  od ove kompanije dobila je vetar u leđa na putu ka novim medaljama.

Promo
Emilija Antanasijević
Foto: Promo

SD društvo

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

Vremenska prognoza
Clear sky
10 Beograd