Utorak 19. mar 2024.
sneg

Drvo vam je palo na auto zbog snega? Evo KOME da se obratite i KAKO da naplatite štetu

Foto: Srbija Danas
Komisija za procenu štete popunjava obrazac prijave štete iz osnova osiguranja od odgovornosti i oštećeni se sa kompletnom dokumentacijom upućuje u akcionarsko društvo za osiguranje koje u najkraćem roku nadoknađuje štetu

Sneg koji je neprikidno padao dva dana širom Srbije napravio je mnogobrojne probleme građanima, aposebno vozačima. Međutim, pored sletanja automobila sa puta, proklizavanja, sudaranja i otežanog kretanja kolovozo, problemi mogu da nastanu i kada ostavite auto uredno parkiran ispod nekog drveta.

VODITE RAČUNA! Ako NE OČISTITE SNEG ispred kuće ili zgrade prete vam OGROMNE KAZNE

Naime, na kola su prethodnih dana masovno padale grane, pa i stabla, koja su se lomila pod težinom mokrog snega i neretko stvarali veliku materijalnu štetu. U prestonici je toga najviše bilo u ulicama Cara Dušana, Džordža Vašingtona, u Bulevaru Oslobođenja, ali i ostalim beogradski naseljima, kao i drugim mestima u Srbiji.

Zatekavši ovakve prizore na kolima, mnogo građani su ostali zbunjeni jer ne znaju od koga da traže odštetu.

Sneg
Sneg
Foto: Profimedia/ilustracija

Precizna uputstva

- Ukoliko dođe do pada stabla ili grana sa javne zelene površine usled jakih udara vetra, od težine snega i sličnih vremenskih nepogoda i dođe do materijalne štete ili telesnih povreda, neophodno je da nas građani pozovu. Ukoliko je do oštećenja došlo pre 15 časova, na teren će odmah izaći oprativni tim, ukoliniti grane, drvo i napraviće zapisnik o šteti koji če potpisati prisutni rukovodilac i oštećena strana. Ukoliko je do oštećenja došlo nakon 15 časova, treba da se jave na broj 011/ 2630-506, gde će dobiti precizna uputstva gde da se jave kako bi se sačinio zapisnik o nastaloj šteti.

LEDENI DAN PRED NAMA Najviša dnevna -1 stepen, a evo kada nas očekuje OTOPLJENJE

Zapisnik o šteti oštećeni predaje Komisiji za procenu štete i podnosi zahtev za nadoknadu štete objašnjavaju u JKP „Zelenilo“.

oluja
Foto: Profimedia/ilustracija

Odgovorni vlasnici

Prema njihovim rečima, Komisija za procenu štete popunjava obrazac prijave štete iz osnova osiguranja od odgovornosti i oštećeni se sa kompletnom dokumentacijom upućuje u akcionarsko društvo za osiguranje koje u najkraćem roku nadoknađuje štetu.

Međutim, ako se drvo koje vam je oštetilo automobil nalazi na nečijem privatnom posedu, odštetu treba tražiti od vlasnika, a nadležni savetuju da se obavezno zove policija kako bi sačinila zapisnik.  

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
2 Beograd