fbpx
Skip to main content
Kragujevac

EPILOG događaja iz Doma zdravlja u Kragujevcu: Inspekcija na terenu! Doktorke majku prijavile POLICIJI!

Foto: Youtube/PrintScreen/RTV Kragujevac/Facebook/Zorica Vučić
U Domu zdravlja u Kragujevcu dogodio se nemili događaj prilikom kog je jedna majka snimila video u kome tvrdi da su lekarke koje su tada bile u smeni odbile da pregledaju njeno dete koje je imalo visoku temperaturu

U kragujevačkom domu zdravlja pedijatri nisu odbili da pregledaju dete, stoji u izveštaju Zdravstvene inspekcije, a to je suprotno tvrdnji majke Violete Cvetković, koja je video snimak o navodnom odbijanju lekara da pomognu njenom bolesnom detetu u petak postavila na svom Fejsbuk profilu.

MALIŠANI U OPASNOSTI! Deca u Srbiji se igraju OTROVNIM IGRAČKAMA koje izazivaju teška oboljenja!

Prema saznanjima, zbog toga je inspektor Zdravstvene inspekcije obavio takozvani vanredni nadzor u Dečjem dispanzeru DZ Kragujevac i uvidom u medicinsku dokumentaciju utvrdio da je dete, ipak, pregledano.

Kako navodi izvor, inspekcijskim nadzorom utvrđeno je da je pedijatar dr Boban Čupić obavio pregled deteta Violete Cvetković, u vremenu od 10:13 do 10:28 časova, u petak 19. 10. 2018. godine. To piše i u izveštaju Zdravstvene inspekcije.

Građani, došlo je vreme za POMERANJE SATA: KONAČNO POZNATO da li je baš sada poslednji put da to radimo!

- Kopija medicinske dokumentacije o pregledu deteta stavljena je na uvid i predata zdravstvenom inspektoru. Naloženo je i nadležnima u kragujevačkom domu zdravlja da se sprovede takozvana unutrašnja provera kvaliteta stručnog rada u vezi sa lečenjem deteta, ali da se uzmu i izjave zdravstvenih radnika - navodi izvor.

Prema njegovim rečima, majka je, posle obavljenog pregleda njenog deteta u ordinaciji dr Čupića, neovlašćeno snimala lekare u Dečjem dispanzeru istovremeno objašnjavajući "situaciju" u kameru i to potom postavila na društvene mreže.

- Tako je izazvala lavinu negativnih komentara i nanela nesagledive posledice po lični integritet i ugled lekara i njihovih porodica, ali i čitavog zdravstvenog sistema u Srbiji. Zbog uvrede časti i ugleda "snimljeni" pedijatri iz kragujevačkog doma zdravlja, a čiji su snimci postavljeni na Fejsbuk, podneli su prijavu MUP protiv te majke - kaže izvor.

VANREDNA KOTROLA u beogradskim vrtićima: Inspektori satima na terenu, ispituju ŠTA deca jedu

Podsetimo, čitava priča preplavila je društvene mreže i izazvala lavine komentara, kada je Violeta Cvetković postavila svoj snimak iz DZ u Kragujevcu na svoj Fejsbuk profil. Ona je tokom snimanja lekara tvrdila da su oni odbili da pregledaju njenu devojčicu, staru 20 meseci, a koja je u tom trenutku imala visoku temepraturu.

- Lekari odbijaju da prime dete pod temperaturom sa teškim dijagnozama i kažu da je takva procedura. Dete nije pregledano jer nije pacijent lekara kod kod smo došli - napisala je na Fejsbuku Violeta Cvetković i priložila snimak iz DZ u Kragujevcu.

Prema njenim rečima, tri dana ranije ona je dovela dete kod dr Dragana Vukajlovića, a koji je njen izabrani lekar.

- Dao je terapiju, ali nije joj bilo bolje. Zato sam jutros došla sa bolesnim detetom ponovo. On nije radio, čekala sam da se završi pauza, i onda sam otišla kod doktorke Nade Ilić, koja je ranije bila njen lekar. Ona nije htela da je primi, jer je bila zauzeta - tvrdila je ta majka.

ISPOVEST IGORA JURIĆA RASPLAKAĆE LJUDE: Mnogo mi je teško, Tijana je svetinja! Neka me osude na DOŽIVOTNU! (VIDEO)

Drugog lekara koji joj je tom prilikom bio ponuđen, dr Bobana Čupića, ona je odbila, jer prema njenim rečima "misli da nije stručan".

Pratite nas na našem instagramu SrbijaDanas.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD društvo

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

Vremenska prognoza
Mist
1 Beograd