fbpx
Skip to main content
Jelena Borovčanin, izložba

(FOTO) "101 uskršnje stakleno jaje - za stotine blistavih osmeha" Dobrodošli na humanitarnu izložbu Jelene Borovčanin

Foto: Srbija Danas
Svako jaje je unikat, visine 15cm, oslikano sitnim staklom na mermernoj podlozi, različitim motivima, teško 1,5 kg. 

U susret najvećem hrišćanskom prazniku Vaskrsu, umetnica Jelena Borovčanin od najsitnijih komadića stakla, kombinovanom tehnikom #dodirstakla, izradila je 101 uskršnje stakleno jaje.  Prodajna izložba, humanitarnog karaktera biće održana od 22. do 28. aprila u hotelu Amsterdam uz poštovanje svih epidemioloških mera. 

Jelena Borovčanin, izložba
Foto: Srbija Danas

Izložba nosi naziv "101 uskršnje stakleno jaje - za stotine blistavih osmeha" jer će deo sredstava od ukupne prodaje biti doniran deci bez roditeljskog staranja ometenoj u razvoju -  tj. Domu za decu i mlade u Sremčici. Prilikom osmišljavanja koncepta za ovu izložbu Jelena Borovčanin vodila se mišlju da je naše samo ono što od srca darujemo. 

Jelena Borovčanin, izložba
Foto: Srbija Danas

Vaskrs, kao najveći hrišćanski praznik kojim se proslavlja Isusov povratak u život - inspirisao je Jelenu da predmet ove izložbe budu samo staklena vaskršnja jaja. Jelenino stvaralaštvo nastalo je 2015. godine kada je dajući novi oblik rasutom staklu prilikom loma njoj veoma bitnog predmeta od stakla , promenila i svoj umetnički put.

Jelena Borovčanin, izložba
Foto: Srbija Danas

Ova dama na svaki negativan dogadjaj gleda sa pozitivne strane, baš onako kakav je i njen stil življenja. Vedrog duha, kreativne prirode, igrajući se milimetarskim komadićima stakla u kombinaciji sa bojama, kamenom, novčićima i mnogim drugim predmetima, Jelena svojom tehnikom "DODIR STAKLA" stvara dela koja su kritičari umetnosti i ljubitelji umetničkih dela nazvali – posebnom umetnošću.  

Dodjite da zajedno sa Jelenom budete jedan od raloga za stotine iskrenih osmeha

SD društvo

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
20 Beograd