Skip to main content
izbori

Genetičari sklopili mozaik: Srbi vode poreklo od ovog DREVNOG NARODA? Vreme za nove udžbenike ISTORIJE!

Foto: Srbija Danas
Razvoj genetike je u poslednjoj deceniji sasvim promenio gledište na istoriju naroda Evrope pri čemu su mnogi bili veoma iznenađeni rezultatima istraživanja.

Ta iznenađenja su toliko velika da više ne mogu da se ignorišu. Došlo je vreme da se pišu novi udžbenici i to ne samo istorije već i praistorije Evrope.

Publicista Jovan D. Marjanović je u knjizi "Genetika Stare i Nove Evrope: Poreklo naroda jugoistočne Evrope" uspeo da sklopi mozaik o poreklu svih naroda jugoistočne Evrope i reši sukob autohtone i doseljeničke škole o pitanju porekla srpskog naroda.

Pokazalo se da je istina, ali ipak bliža autohtonoj školi o poreklu naroda jugoistočne Evrope.

Balkan
Foto: Profimedia

Genetika je dokazala genetsku sličnost svih naroda na Balkanu. Da je na tom prostoru bilo masovnog doseljavanja Slovena, Bugara i Mađara tada genetska sličnost naroda jugoistočne Evrope ne bi bila moguća.

Marjanović je posebno obradio problem sa indoevropskim narodima i njihovim poreklom. Genetika je otkrila da severni narodi u Indiji imaju istu glavnu haplogrupu kao Sloveni i Persijanci. Time su Sloveni postali veza između Evrope i Indije, a ne Germani, kako se ranije mislilo.

Marjanović tvrdi i da su najsrodniji narod Srbima Hrvati i Rumuni! To potvrđuju genetičke analize i istovremeno ukazuju na to da sva tri naroda vode poreklo od Dačana koji su na Balkanskom poluostrvu živeli u antičko doba.

BONUS VIDEO: Ljudi kažu da su ovo NAJSREĆNIJE zemlje za život

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
36 Beograd