fbpx
Skip to main content
Srbin u plavoj jakni

Svi znate za Srbina u plavoj jakni, a ovo je drugi goloruki Srbin koji je krenuo na NATO vojnike sa automatima (VIDEO)

Foto: Printscreen
Hrabri poput, već legendarnog, momka u plavoj jakni

Momak u plavoj jakni koji se goloruk suprostavio do zuba naoružanim pripadnicima specijalne jedinice ROSU tako što je jednog udario pesnicom, što je izazvalo komešanje i paniku među pripadnicima te "terorističke bande", nije prvi Srbin koji se goloruk suprostavio našim naoružanim neprijateljima na ovim prostorima.  

Pročitajte i:

Vojnici SFOR su 1996. godine prvi put pokušali da uhapse generala Ratka Mladića. Tada je Han Pijesak izašao na ulice, a priključili su mu se i meštani Milića, Vlasenice i ko zna kojih još gradova. Svi oni su svojim telima sprečili NATO vojnike da uđu u Crnu Rijeku.

Oni su goloruki svojim telima branili prolaz vojnicima SFOR-a, prišli im i počeli da viču "ajmo, ajmo, vozi", mašući rukama i preteći im pesnicama. Poručili su da će "otići sa tog mesta, samo kad oni (SFOR) odu".

U jednom trenutku, Srbin je poručio naoružanom NATO vojniku na vojnom vozilu - Amerika fuj! A, kad je konačno izvojevana pobeda i odustanak SFOR vojnika od prolaza, jedan Srbin je precizno bacio kamen na njihovo vojno vozilo. 

Prvi put zvanična izjava o Srbinu u plavoj jakni! Đurić za Srbiju Danas: Nadam se da ću ga još večeras videti

Jedan Srbin je tada dao izjavu za medije u kojoj je poručio SFOR snagama da ne daju svoje generale i svog komandanta.

- Mi svoje generale i svoga komandanta ne damo! Mi ne damo ni Radovana, ni Mladića i ove glave nisu tako jeftine! Ako su oni mislili ovde da trguju, da prave tezgu preko našeg naroda, preko naših leđa, oni to neće ostvariti, bolje im je da se potrude da ovaj srpski napaćeni narod pridobiju sebi za saveznike, a ne da ovako nastupaju. Inače će se loše provesti - u dahu je izjavio čovek sa šajkačom i kokardom.

Ovakvi snimci pokazuju hrabrost koja je deo srpskog nacionalnog duha i koju pripadnici NATO, SFOR, KFOR, ROSU nikada neće razumeti, ali koje će se uvek plašiti i pred kojom će uvek sa strahopoštovanjem ustuknuti.

 

Pročitajte i:

SD društvo

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

Vremenska prognoza
Clear sky
17 Beograd