fbpx
Skip to main content
Minobacač

GORI ZEMLJA KAD SRBI VEŽBAJU SA RUSIMA: Uspešna vojna vežba u Sankt Peterburgu (FOTO/VIDEO)

Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije
Organizovan je i obilazak kulturno istorijskih spomenika grada Luga

Pripadnici 37. mehanizovanog bataljona Treće brigade Kopnene vojske već nekoliko dana intenzivno uvežbavaju taktičke radnje i izvode gađanja na vežbi Zapadnog vojnog okruga Oružanih snaga Ruske Federacije na poligonu Luga kod Sankt Peterburga.

Sa kolegama iz ruske 9. artiljerijske brigade, pripadnici čete za podršku 37. mehanizovanog bataljona izveli su gađanje ciljeva iz minobacača kalibra 120 milimetara i postigli vrlo dobre rezultate.

U okviru uvežbavanja, od logorskog prostora, gde su prvo bili smešteni, do samog poligona Luga, naši vojnici izveli su marš vozilima po teško prohodnom terenu u dužini od 25 kilometara do položaja na prvoj liniji odbrane, a zatim su poseli naredni položaj u očekujućem rejonu. U toku marša primenjivane su taktičke radnje mehanizovanih jedinica.

Na terenu, učesnici vežbe borave u zemunicama koje sami izrađuju od drveta, šatorskih krila i maskiraju prirodnom vegetacijom.

Nosioci vežbe su komanda 6. armije, 25. motostreljačka brigada i 9. artiljerijska brigada Oružanih snaga Ruske Federacije.

Poligon Luga zauzima površinu od više desetina kvadratnih kilometara i taj prostor je potpuno nenaseljen, što omogućava uvežbavanje većih jedinica sa korišćenjem bojeve municije, bez opasnosti po život i zdravlje lokalnog stanovništva.

Kolona
Tenkovi
Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

Pre samog početka uvežbavanja, u okviru kulturnih aktivnosti, za pripadnike Vojske Srbije organizovan je obilazak kulturno istorijskih spomenika grada Luga, kao i koncert ruske narodne muzike i igara.

 

Pročitajte i:

SD društvo

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

Vremenska prognoza
Clear sky
21 Beograd