Skip to main content
popara

"GOSPOĐICE GOSPOĐO" Legendarni Popara iz "Srećnih ljudi" za 40 godina nije dobio NIŠTA, a danas ovako izgleda

Foto:YotubePrintscreen/cvele krele
Gotovo da ne postoji osoba koja ne zna za čuveni lik biznismena Žarka Popare iz serije “Srećni ljudi”, ali je zato mali broj onih koji znaju kako se u stvarnom životu zove glumac.

Od snimanje kultnih epozoda prošlo je više od dvadesetpet godina, a glumac Zoran Rankić je posle ovih rola snimio još nekoliko sporednih uloga, ali nisu imali tako zapažen efekat kao ona u pomenutoj seriji. On sada ima 83. godine i vodi penzionerski život.

Dok je pisao samo delo, Siniša Pavić se vodio ka tome da Popara bude negativac, ali je tokom snimajućih dana glumac preokrenuo ulogu u pozitivca čijim laskavim izjavama se smejala cela nacija.

RODITELJI, OBRATITE PAŽNJU: Ovo su rečenice kojima svojoj deci smanjujete SAMOPOUZDANJE

RODITELJI, OBRATITE PAŽNJU: Ovo su rečenice kojima svojoj deci smanjujete SAMOPOUZDANJE

RHMZ UPOZORAVA: Pljusak se spušta na Srbiju! ZAGRMEĆE, a nevreme neće zaobići ni Beograd!

RHMZ UPOZORAVA: Pljusak se spušta na Srbiju! ZAGRMEĆE, a nevreme neće zaobići ni Beograd!

OVIH 11 STVARI SRBE IZDVAJAJU OD DRUGIH: Zbog čega nam se dive i šta je to tako KUL kod nas

OVIH 11 STVARI SRBE IZDVAJAJU OD DRUGIH: Zbog čega nam se dive i šta je to tako KUL kod nas

- Ne daju to živi pisci ni za šta na svetu. Znate li šta najviše zamere, kada je ta replika bolja od onoga što su oni napisali. Poparu su volela deca najviše, to je najčudnije. Deca. Obožavali su me kao da sam dečiji glumac, kao Branka Kockice. Nije trebao da bude sladak, trebao je da bude odvratan - izjavio je jednom prilikom čuveni Popara.

popara
Foto:YotubePrintscreen/MONDO portal

U Beogradskom dramskom pozorištu proveo je četrdeset godina, napisao je veliki broj knjiga. Pored glume, bavi se i pisanjem aforizama i pesama, a takođe je i reditelj. Autor je dramskih dela "Kalemegdanci" i "Skretnica", od tumačenja uloge u seriji "Srećni ljudi" nije se mnogo promenio. Međutim, pre nekoliko godina ispričao je za javnost kako je iskočio kroz prozor tadašnjeg matičnog pozorišta.

- Iz BDP, kad sam odigrao poslednju ulogu, nisam želeo da čujem otrcanu rečenicu od upravnice, koja me je čekala, da još računa na mene i da bih izbegao tu sramotu, iskočio sam iz pozorišta kroz prozor. Skočio sam s prvog sprata. Garderoberka je mislila da ću da se ubijem. Počela je da plače. Samo nisam želeo ni sa kim da se sretnem. Otrčao sam na tramvaj. Na ogledalu sam napisao: "Živela sloboda" - ispričao je glumac, a potom dodao kako za 40 godina karijere na daskama koje život znače nije dobio ni jednu jedinu nagradu.

popara
Foto:YotubePrintscreen/MONDO portal

- Nisam otišao na slavlje povodom 20 godina jedne drame u Beogradskom dramskom pozorištu. Nije to moja kuća, gde me niko ne poznaje. Meni to nije u redu. Nosio sam 40 godina repertoar. Nikad nisam bio epizodista. Kad sam otišao, nikad više nisam pozvan ni za male uloge. Danas u kulturi i pozorištima vode kolo oni koji su niko i ništa. Nikad nisam poželeo da budem upravnik, već glumac. Želeo sam samo da igram - izjavio je Rankić.

+ Pošalji komentar 3 Pogledaj sve komentare
Dotakli dno's picture

Dotakli dno

Nikada više negativne selekcije!

6 | 1
Cetnik's picture

Cetnik

Kalabic

7 | 0
Srećno, starino.'s picture

Srećno, starino.

Jedan od najboljih naših aforizama je njegov: Cilj našeg puta je da nađemo put do našeg cilja. Bravo, stari lafe. Srećno.

16 | 0

SD društvo

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
32 Beograd