fbpx
Skip to main content
Đaci

Grad Požarevac nagradio najbolje učenike

Foto: Grad Požarevac
Nagrade za prvo osvojeno mesto na međunarodnim i republičkim takmičenjima uručio je zamenik gradonačelnika grada Požarevca Saša Pavlović

Jednokratnom novčanom nagradom Grad Požarevac je danas nagradio učenike, ali i njihove mentore koji su dali nemerljiv doprinos njihovom uspehu na republičkim ili međunarodnim takmičenjima, na kojima su osvojili jedno od prva tri mesta.

Nagrade za prvo osvojeno mesto na međunarodnim i republičkim takmičenjima uručio je zamenik gradonačelnika grada Požarevca Saša Pavlović koji je pozdravljajući prisutne istakao da kada je gradska uprava donosila odluku da se nagrade učenici osnovnih i srednjih škola za osvojeno jedno od prva tri mesta na republičkim i međunarodnim takmičenjima, novčani iznosi kako je rekao nisu bili suština, već simbol.

- Ove novčane nagrade, mišljenja sam, imaju dvojako značenje. Najpre, da vam pokažu da se znanje i vredan rad, kao i talenat uvek na kraju isplate, a potom i da imate u vidu da je taj uspeh primećen i izuzetno cenjen od strane ljudi koji vode ovaj grad. Naravno, visina novčanog iznosa nimalo ne odražava količinu vremena i neprospavanih noći koje ste vi uložili u ove rezultate, ali se shodno mogućnostima trudimo da povećavamo nagrade. To smo učinili i ove godine, tako da se, na primer, sada ekipna takmičenja nagrađuju sa duplo većim iznosom nego u ranijem periodu - rekao je između ostalog Pavlović. 

Lokalna samouprava je ove godine donela odluku da se za osvojeno prvo mesto na međunarodnom takmičenju dodeli 15 000 dinara, za drugo 14 000 dok za treće 13 000 dinara. Za osvojeno republičko takmičenje opredeljena je nagrada u iznosu od 12 000, za drugo 11 000 dok za treće mesto opredeljeno je 10 000 dinara. Što se tiče ekipnih nagrada za osvojeno prvo mesto na međunarodnom takmičenju opredeljeno je 30 000 dinara , za drugo 28 000 dok je za treće mesto opredeljeno 26 000 dinara. Ekipe koje su osvojile prvo mesto na republičkom takmičenju dobile su 24 000 dinara, za drugo 22 000, dok za treće mesto su dobili 20 000 dinara. Za ove namene iz gradskog budžeta je opredeljeno 2 miliona dinara a utrošeno je 1 800 000 dinara.

Nagrade su još dodeljivali članovi gradskog veća Vesna Pejić i Ana Miljanić, Dejan Ilić   prosvetni inspektor i načelnik odeljenja za  opštu upravu Slađana Petrušić.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD društvo

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

Vremenska prognoza
Mist
0 Beograd