fbpx
Skip to main content
Promo

Gradonačelnik Gračanice: Hvala Meridianu što je spasao najugroženije

Foto: Promo
Uvek uz svoj narod – Meridian u poplavljenim područjima Kosova i Metohije

Uz višedecenijska iskušenja, a od nedavno i pandemije, naši sugrađani na Kosovu i Metohiji na samom početku ove godine pogođeni su i velikim poplavama. Najteža je situacija u centralnom području Pokrajine, kao i u Kosovskom pomoravlju, gde su u mnogim domaćinstvima usled izlivanja rečnih i bujičnih tokova oštećeni objekti za stanovanje, ugroženo snabdevanje pijaćom vodom i električnom energijom.

Kao i uvek kada je naš narod u nevolji, Meridian se ubrzo našao na licu mesta - u ugroženim naseljima opština Gračanica, Velika Hoča i Orahovac – i donirao specijalne crpne pumpe za izvlačenje vode koja je nabujala i atare sela, pa i sama domaćinstva. 

Volonteri kompanije Meridian od prvog dana elementarne nepogode na terenu su u više ugroženih opština KIM, kako bi se što pre prevazišle najkritičnije posledice izlivanja rečnih tokova i život koliko je moguće vratio u normalu.

- Već nekoliko dana traje isušivanje poplavljenih stambenih objekata i popis štete, a normalizuje se snabdevanje električnom energijom i pijaćom vodom. Uskoro se kreće i sa brzim saniranjem nastale štete. Od srca se zahvaljujem kompaniji Meridian na doniranim pumpama koje su nam u datom trenutku bile najpotrebnije i doslovno spas za brojna pogođena domaćinstva. Mnogo više od materijalnog momenta, najviše raduje poruka koju su poslali, a to je da smo i u ovoj borbi zajedno kao narod - poručio je predsednik opštine Gračanica Srđan Popović.

Ovo je nastavak višemesečne kampanje pomoći našim sugrađanima u južnoj pokrajini koju organizuje kompanija Meridian u saradnji sa Kancelarijom za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije.
 

SD društvo

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

Vremenska prognoza
Clear sky
21 Beograd