fbpx
Skip to main content
Kruševac

HAVARIJA U KRUŠEVCU! Grad četvrti dan bez vode

Foto: Profimedia
Kruševac i deo Rasinskog okruga, koji se snabdeva vodom sa sistema “Ćelije” već četvrti dan je bez vode za piće.

U ponedeljak se dogodila havarija, popravka je obavljena istoga dana i u toku noći je stigla tehnička voda, koja može da se koristi za kuvanje hrane i za sanitarne opotrebe, a nije samo za piće.

Da bi voda mogla da se koristi i za piće neophodno je da Zavod za javno zdravlje iz Kruševca izvrši propisane analize što će trajati 6 dana i posle tri uzastopna uzorka koji zadovoljavaju standarde odobriće se njeno korišćenje.

Za građane je obezbeđeno 17 stacionarnih i 15 pokretnih cisterni sa zdravom pijaćom vodom.

JKP “Vodovod Kruševac” je za danas objavio raspored cisterni sa zdravom pijaćom vodom i to: naselje Šumice – raskrsnica posle VP Doma, Mudrakovac – kod kafane “Tri šešira”, Rasadnik kod Buvlje pijace između H i P zgrada, Diskont DIS, dvorište, Raskrsnica ulica Blagoja Parovića, Hajduk Veljkove i Dušanove, Predškolska ustanova “Nata Veljković” vrtić “Pionir” kod Dunav centra, Gerontološki centar Kruševac, Raskrsnica Birčaninove i Vece Korčagina (Vidovdanska), JKP “Vodovod Kruševac” (Dušanova 46), O.Š. “Branko Radičević”, dvorište , Vrtić “Neven”, Pionirski park, O.Š. “Dositej Obradović”, dvorište, Kovid bolnica Parunovac, Kovid ambulanta IMK ,,14. oktobar“, Dečiji dispanzer, Zavod za javno zdravlje“ i Dom za decu “Jefimija“.

Pored stacionarnih, JKP “Vodovod Kruševac” je obezbedio i pokretne cisterne, koje snabdevaju Kruševac zdravom pijaćom vodom sa preciznom maršrutom kretanja od 7 do 24 sata i to od Vojske Srbije, Vatrogasno spasilačkih jedinica i od javno komunalnih preduzeća iz Vrnjačke Banje, Aleksinca, Soko Banje, Aleksandrovca i Brusa.

Vremenska prognoza
Clear sky
14 Beograd