fbpx
Skip to main content
Bujica

HEROJSKI ČIN: Pripadnica Vojske Srbije spasila ženu iz nabujalog potoka

Foto: Profimedia
Podvig Milice Đekić tokom nevremena

Milica Đekić, pripadnica Vojske Srbije, i Goran Vukićević, vlasnik etno-kompleksa u selu Lopatnica, tridesetak kilometara udaljenog od Kraljeva, spasli su iz nabujalog potoka Jovac Slavicu Milić, koja se okliznula i upala u vodu.

- Imali smo goste na ručku i videli da je vrlo brzo, zbog jake kiše, potok nadošao i počeo da preliva. Slavica, prijateljica moje supruge, pomagala nam je u kuhinji. Primetila je da se podiže nivo vode zbog nanetog granja, uzela je jednu motku i pokušala da pomeri talog i okliznula se. Nabujali potok je povukao ženu i poneo je dalje ka reci Lopatnici - priča Goran Vukićević.

Kada su videli da voda nosi Slavicu, Milica Đekić, koja je u etno-domaćinstvu bila na odmoru sa decom, i Goran Vukićević potrčali su bez razmišljanja niz korito potoka kako bi joj pružili pomoć.

Princ Mihailo: Na Hilandaru sam se molio za naš narod na raspetom Kosovu i Metohiji! (FOTO)

potok
potok
Foto: Profimedia/ilustracija

- Voda je Slavicu besomučno okretala u koritu, ali ona je sve vreme bila pribrana i slušala je naše savete, kako da pokuša da se zaustavi. Uspela je nekih dvesta metara od mesta gde je upala u vodu da se uhvati za granu, i tu smo je Milica i ja pristigli i izneli je na obalu - kaže Goran.

Iz preventivnih razloga Slavica se u subotu uveče javila kod lekara, gde je u kraljevačkoj bolnici zadržana do ponedeljka pre podne. Kako "Novosti" nezvanično saznaju, Milica je u razgovoru sa svojim pretpostavljenim potvrdila događaj od subote po podne.

STRPLJIVO, vozači! Pojačan saobraćaj: Na OVIM graničnim prelazima se ČEKA I PO NEKOLIKO SATI

Dobro sam

- Dobro sam, malo sam se ugruvala udarajući o kamenje, ali sve će ovo proći. Zahvalna sam Milici i Goranu, mnogo su mi pomogli, jer pored toga što sam plivač i njihova prisebnost mnogo mi je značila - govori Slavica Milić.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
13 Beograd