fbpx
Skip to main content
Zoran Janković

Hrabri specijalac Vojske Srbije sprečio ORUŽANU PLJAČKU usred Beograda: Pljačkaš je uperio pištolj u njega, a onda je nastao HAOS (FOTO)

Foto: Ministarstvo odbrane
Sve se dogodilo munjevito brzo

Pripadnik Vojne policije iz sastava "Kobri", zastavnik Zoran Janković, pre dva dana je sprečio oružanu pljačku dok je sa svojom porodicom bio u nabavci u jednom od prestoničkih supermarketa, tom prilikom razoružavši pljačkaša pod uticajem opijata, koji je uz pretnju pištoljem iz kase pokušao da ukrade novac.

- U pitanju je bio pokušaj oružane pljačke u prodajnom objektu. U pitanju je bilo lice koji je registrovani narkoman, u dvadesetim godinama. Ja sam bio u kupovini sa suprugom, kada se on pojavio, prišao kasi i krenuo da izvlači novac iz kase. U tom momentu, kasirke su počele da viču na njega. Trudio sam se da priđem iza njega i dok se sve to dešavalo, on je izvadio pištolj i tada su se prodovačice i kasirke povukle, a on je krenuo da beži i u tom trenuku naišao je na mene. Uperio je cev pištolja prema meni i rekao „Imam pištolj, pucaću!“. U tom momentu, reagovao sam, kako sam naučen u „Kobrama“, sklonio sam cev pištolja od mene, udario ga po ruci, izbio mu pištolj, preduzeo potrebne policijske radnje, onesposobio ga i sačekao dolazak pripadnika MUP-a, koga su oni preuzeli u danju nadležnost – opisuje svoje iskustvo zastavnik Janković, dodajući da to možda zvuči jednostavno, ali u tih nekoliko trenutaka, on je odreagovao u skladu sa obukom koju je prošao u jedinici „Kobre“ čiji je pripadnik.

Ministarstvo odbrane Republike Srbije
Ministarstvo odbrane Republike Srbije
Foto: Ministarstvo odbrane

On dodaje da u tom trenutku nije osećao strah, već da mu je cilj bio da napadača usmeri ka sebi, kako bi ga onesposobio i kako bi zaštitio od opasnosti ostale koji su se u tom trenutku oko njega u prodavnici nalazili.

Takođe, pripadnici Vojne policije, u okviru redovne patrole, zatekli su čoveka koji je u teškom stanju, nakon saobraćajne nesreće, kod sebe imao veću količinu novca. Kako procedura nalaže, pripadnici Vojne policije povređenog su zbrinuli uz pomoć ekipe Hitne pomoći, a nađeni novac predali pripadnicima MUP-a, koji je kasnije povređenom čoveku i vraćen.

Ministarstvo odbrane
Ministarstvo odbrane
Foto: Ministarstvo odbrane

Pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije kao i onima koji su s danas je priređen prijem zbog podviga, a domaćini su bili ministar odbarne Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije, Ljubiša Diković.

Ministar Vulin je čestitao i izrazio zahvalnost i pripadnicima Vojne policije na pokazanoj hrabrosti i požrtvovanosti, ističući da oni pokazuju ono što je najbolje u našoj Vojsci.

Srbi pretrpeli IŽIVLJAVANJE hrvatske policije: Vratili ih sa granice, ali tu nije bio kraj TORTURE

-  Vojska Srbije se voli i ceni, Vojska Srbije je najpoštovanija institucija u našem narodu, ali ona to nije samo zbog naše istorije i naše tradicije, ona to nije samo zbog našeg oružja, ona to nije čak ni zbog naše obuke i kvaliteta koji upevamo da postignemo. Ona je to, na prvom mestu zbog ljudi. Ona je to, na prvom mestu, što, kada je neko pripadnik Vojske Srbije, vi znate d je to dobar čovek, vi znate da je to vredan čovek, vi znate da je to čovek koji je u stanju da se odriče, da se žrtvuje za svoju zemlju, vi znate da je to čovek koji Vojsku Srbije nije izabrao kao posao, već kao misiju, kao život. Uniforma koju vi nosite nije samo nekakva oznaka radne uniforme. Uniforma koju vi nosite je oznaka životnog poziva, određenja, želje da služite svojoj zemlji, zauvek - poručio je ministar Vulin.

Prema njegovim rečima, baš kao što pokazujemo naše vrhunske sportiste, koji se takmiče, ne sa boljima od sebe, već i sa onima koji imaju mnogo bolje uslove od njih, vojnisti dokazuju da nisu bolji i dokazuju da mogu da savladaju sve ono što savlađuju i oni, uz mnogo više podrške i uz mnogo više pripreme nego što vojni spotisti imaju. Na Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije, dodao je ministar Vulin, je da pomogne da se ta razlika izjednači, a u sve ostalo nema sumnje.

HAOS U DOMU OMLADINE: Policija izbacila Zavetnike, hteli da prekinu film o Kosovu

Ministar odbrane je istakao da se posebna pažnja poklanja tome da se tim ljudima izrazi zahvalnost, da se poboljša materijalni položaj svih pripadnika naše vojske, i kroz povećanje plata, dnevnica, kroz masovnu stambenu izgradnju, kroz poboljšavanje uslova rada, kroz nove uniforme, kroz nove čizme, kroz novo oružje.

- Ali ništa od toga ne bi bilo dovoljno i neće biti dovoljno, ako nemamo ovakve ljude. Srbija treba da vidi u šta ulaže. Srbija ulaže u najbolje i zato će se to ulaganje uvek vratiti i uvek će se vratiti monogo više nego što damo. Jaka Srbija, jaka Vojska, zadovoljna Vojska je garant mira i garant stabilnosti – zaključio je ministar Vulin.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 1 Pogledaj sve komentare
Marko 's picture

Marko

Svaka cast coveku cuvaj se od mafije.

1 | 0

SD društvo

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
8 Beograd