fbpx
Skip to main content
Hrvatska korona virus

"FRAJERU, NIJE NI TREBALO DA DOLAZIŠ" Mladić iz Srbije izazvao pravu BURU na mrežama zbog sezonskog posla u Hrvatskoj

Foto: Profimedia
Korisnike foruma najviše je zanimalo da li je imao problema u Hrvatskoj zato što je Srbin

Mladić iz Srbije izazvao je pravu buru kad se nedavno oglasio povodom sezonskog posla u Hrvatskoj!

SUTRA JOŠ TOPLIJE: Temperature idu i do 31 stepen, poznato kada stižu pljuskovi i grmljavine

SUTRA JOŠ TOPLIJE: Temperature idu i do 31 stepen, poznato kada stižu pljuskovi i grmljavine

DULE SAVIĆ U SUZAMA ZBOG MIKE ALEKSIĆA! Legendarni fudbaler ZAPLAKAO u Jutarnjem programu: "Videli smo se čim je izašao iz pritvora"

DULE SAVIĆ U SUZAMA ZBOG MIKE ALEKSIĆA! Legendarni fudbaler ZAPLAKAO u Jutarnjem programu: "Videli smo se čim je izašao iz pritvora"

JEDNA POSLEDICA NAKON PRELEŽANE KORONE ZAPREPASTILA SVE! Jeziv prizor srpske Tik Tokerke, moli za pomoć, "polako ćelavim" (FOTO)

JEDNA POSLEDICA NAKON PRELEŽANE KORONE ZAPREPASTILA SVE! Jeziv prizor srpske Tik Tokerke, moli za pomoć, "polako ćelavim" (FOTO)

Srbin je tokom leta radio na jednom hrvatskom ostrvu kao konobar u restoranu, a svoja iskustva opisao je pre nekoliko dana na popularnom forumu "Reddit" i privukao pažnju medija u regionu.

Korisnike foruma, podsetimo, najviše je zanimalo da li je imao problema u Hrvatskoj zato što je Srbin.

- Ne, samo što je neki idiot od konobara puštao Tomposonove pesme i uzvikivao: "Za dom spremni", ali je poslat kući sledeće nedelje. Ovako, što se ostalog tiče, korektno sam prihvaćen, kao što bi i svakog drugog stranca prihvatili, imao sam solidan smeštaj i ne tako solidne cimere, jestivu hranu i to je to - zaključio je mladić.

Mladić je naglasio da je na posao u restoranu na ostrvu došao bez skoro ikakvog iskustva i da se mnogo mučio dok sve nije savladao pošto niko nije hteo da mu se posveti i pokaže kako stvari funkcionišu. Zdravstveno osiguranje nije imao, a pored korektnog smeštaja imao je i uslove za pranje veša i "nestabilan internet".

- Hrana je bila sumnjivog kvaliteta, za doručak bismo svaki mogući dan imali krompir i meso u različitim formama, što je stvarno krajnje čudan način da započneš dan. Ručak je bio na istu foru, ali to se već moglo istrpeti. Isplaćen je svaki prekovremeni sat i tu stvarno nemam nikakve zamerke, jedino što se plaća isto kao običan radni sat. Poslodavci previše slatkorečivi, nisu želeli da rade sa mnom kao početnikom i pretežno su upućivali samo kritike. Kolege dosta iskvarene nažalost - iskreno je opisao uslove rada.

Na kraju je i otkrio da mu je mesečna plata bila 1.400 evra, ali da je imao samo jedan slobodan dan u mesecu dok je u proseku dnevno radio 10 do 12 sati. Dnevno je dobijao oko 40 evra bakšiša.

I dok su korisnici na forumu komentarisali da je izrabljivan i da nije trebalo da pristane na takve uslove, Hrvati koji su čitali pročitali priču ovog mladića u medijima, nisu bili baš tako oduševljeni.

- Frajeru! Dođi u inostranstvo pa da vidiš kako se radi. Ustaške kune valjaju, a Tompson ne? Žalosno! Zaradio i umesto "hvala" laješ okolo - glasi jedan komentar.

Drugi su mahom stali u odbranu Tompsona.

- Ne razumem šta je tu sporno! Pa u Hrvatskoj si i Tompson je hrvatski pevač. Je l' trebalo da ti puštaju Cecu i Užičko kolo da se osećaš kao kod kuće - navodi jedan korisnik.

- Najjači su ti koji dođu u Hrvatsku i onda plaču da su čuli Tompsona. Pa, nemoj da prelaziš granicu onda. Naše novce hoćeš da zarađuješ, a nećeš našu muziku da slušaš - nadovezao se sledeći korisnik.

- Čemu stvaranje problema? Srbi, nemojte više da dolazite u Hrvatsku da radite sezonski i ćao! Idite u Grčku, tako je veća plata. Niko vas ne zove u Hrvatsku, a konstantno dolazite i žalite se - piše u jednom komentaru.

- Nije ni trebalo da dolaziš! Jadnog li gazde kad Srbe zapošljava! Takav restoran zaobilaziti u širokom luku - glasi jedan od komentara koji su se našli na hrvatskim portalima.

 

Vremenska prognoza
Clear sky
15 Beograd