fbpx
Skip to main content
Mozzart

I KBC Zvezdara dobio krevete za intenzivnu negu od Mozzarta

Foto: Promo
Posle donacije u KBC Zemun, proširen je kapacitet u još jednoj bolnici koja je prebačena u covid-režim rada. Prethodno je i Institutu za ortopediju Banjica uručena vredna pomoć

Nastavlja se velika Mozzartova akcija za proširenje kapaciteta u bolnicama, a akcenat je sada na onim koje su prebačene u covid-sistem. Broj zaraženih u Beogradu je sve veći, a ova kompanija donirala je najsavremenije krevete za intenzivnu negu i KBC Zvezdara. To je treća zdravstvena ustanova kojoj je stigla ova vredna donacija.

Prethodno je Mozzart pomogao i Institutu za ortopediju Banjica, kao i KBC Zemun, a sve u okviru paketa pomoći zdravstvenom sistemu od oko 600.000 evra za borbu protiv korona virusa.

Mozzart
Foto: Promo

-Zahvaljujemo se kompaniji Mozzart na donaciji bolničkih kreveta za potrebe jedinice intenzivne nege, koja zbrinjava najteže pacijente i u ovim izazovnim vremenima za sve nas. Ova društveno-odgovorna kompanija je i ranije usmeravala donacije ka našoj ustanovi, tako da ovo nije prvi put, a nadamo se uspešnoj saradnji i ubuduće. Svaki vid pomoći nam je od velikog značaja u ovom trenutku, kako bismo unapredili uslove boravka za naše pacijente – istakao je v.d. direktora KBC Zvezdara prof. dr. Petar Svorcan. 

Mozzart
Foto: Promo

-Povećanja kapaciteta u bolnicama je jedna od najznačajnijih akcija u ovom trenutku, jer je Beograd već nedeljama najveće žarište u zemlji. Odmah smo nabavili krevete za intenzivnu negu i, u dogovoru sa Ministarstvom zdravlja, doniramo ih tamo gde su najpotrebniji. Pomoć zdravstvenom sistemu već mesecima je prioritet u našem društveno-odgovornom radu. Svesni smo teškog momenta u kome se nalazi cela zemlja, iz dana u dan imamo nove slučajeve zaraženih korona virusom. Kapaciteti u bolnicama se smanjuju i morali smo brzo da reagujemo  – naglasio je Borjan Popović, direktor Korporativnih komunikacija kompanije Mozzart.

SD društvo

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
3 Beograd