fbpx
Skip to main content
ana

Lavica koja je pobedila VATRENU STIHIJU STARE PLANINE! Ana - JEDINA ŽENA vatrogasac koja se BORILA ZA SPAS SRBIJE

Foto: FacebookPrintscreen/Ana Ilic
Jedina dama među vatrogascima iz Niša pokazala kako se bori za spas Srbije!

Tokom poslednjih dana sve oči bile su uprte u gašenje požara na Staroj planini. Javnost se grčevito brinula šta će biti sa srpskim šumama i lokalnim stanovništvom, a hrabri vojnici, policajci i vatrogasci dali su sve od sebe da se vatrena stihija uguši i sprska planina spasi. 

Od izuzetne pomoći, rame uz rame sa kolegama, na najopasnijim mestima, protiv vatrene stihije na Staroj planini se borila i Ana Ilić.

STOMAK OSTAJE VELIK BEZ OBZIRA KOLIKO MRŠAVITE? Proverite je li OVO UZROK PROBLEMA i rešite ga odmah bez ikakve muke

STOMAK OSTAJE VELIK BEZ OBZIRA KOLIKO MRŠAVITE? Proverite je li OVO UZROK PROBLEMA i rešite ga odmah bez ikakve muke

NAJMLAĐI zavisnik od HEROINA u Srbiji ima 8 godina! Ovo su priče bivših KONZUMENATA DROGE

NAJMLAĐI zavisnik od HEROINA u Srbiji ima 8 godina! Ovo su priče bivših KONZUMENATA DROGE

ZAVIJAO OD BOLOVA! Užas u Novom Sadu: Pas mučen VRELOM VODOM (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

ZAVIJAO OD BOLOVA! Užas u Novom Sadu: Pas mučen VRELOM VODOM (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Ana Ilić bila je jedina žena među vatrogascima iz Niša koja je sa svojim kolegama gasila plamen koji je danima obuzimao Staru planinu. Njene kolege pohvalile su Aninu hrabrost i požrtvovanost i posvedočili da je upravo ona bila na najopasnijim žarištima ove Srpske planine.

Hrabra Ana je pobrala brojne simpatije posle objave ovog podviga na društvenoj mreži Fejsbuk i zadala zadatak svima, jer je pokazala kako u vatrogasnoj službi nema diskriminacije i potcenjivanja, već se svi podjednako bore za Srbiju.

- Rame uz rame sa lavovima, na najopasnijim mestima Stare planine gde su goreli četinari, gde je plamen bio najveći, bila je tu i jedina žena među vatrogascima iz Niš-a! Veliko HVALA Ani - napisao je jedan od meštana.

Ana Ilić
Foto: Facebook/Printscreen/Nikola Kole Jovanovic

Tokom jučerašnjeg dana na Staroj planini na dogašivanju, praćenju opožarene površine, koja ima veliku dužinu fronta, a u cilju likvidacije požara, angažovano je bilo 46 vatrogasaca-spasilaca Sektora za vanredne situacije, 15 vozila, četiri helikoptera Helikopterske jedinice MUP-a sa 14 članova posade i jednim pripadnikom Sektora za vanredne situacije, kao i četiri dromadera JAT poljoprivredne avijacije, 30 pripadnika žandarmerije i osam radnika šumskih gazdinstava.

Na niški aerodrom Konstantin Veliki sinoć je sleteo i avion-tanker Iljušin 76 Ministarstva za civilnu zaštitu, vanredne situacije i uklanjanje posledica elementarnih nepogoda Ruske Federacije koji će se  uključio u gašenje požara na Staroj planini.

Ruska letelica, nosivosti 42 tone vode i sa posadom od 12 članova, koja poseduje visokosofisticiranu opremu i tehničke karakteristike za reagovanje u nepristupačnim predelima i planinskim grebenima, izvršiće prvo izviđanje i dejstvovaće na žarištima koja su nedostupna snagama koje gase požare sa zemlje, saopštio je MUP. 

 

Pročitajte i:

SD društvo

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

Vremenska prognoza
Kiša jakog intenziteta
16 Beograd