fbpx
Skip to main content
a

"IMALI SMO POTREBU DA JOJ SE ODUŽIMO" Prva medicinska sestra u Srbiji dobija svoje počivalište u Aleji zaslužnih građana

Foto: Printscreen/TV Studio B
- Imali smo potrebu da joj se na neki način odužimo za sve što je učinila za društvenu afirmaciju sestrinske profesije i kažemo jedno veliko hvala - navodi Udruženje medicinskih sestara i tehničara KCS "Sestrinstvo".

Urna profesorke Milene Tijanić biće položena 14. januara u 10 h, na Novom groblju u Beogradu. Milena Tijanić biće prva medicinska sestra čija će urna biti položena u Aleji zaslužnih građana.

PRODUŽENI KOVID! Većina koja preleži koronu ima mesecima TEGOBE: Srpski lekari izdali VAŽAN APEL

PRODUŽENI KOVID! Većina koja preleži koronu ima mesecima TEGOBE: Srpski lekari izdali VAŽAN APEL

PREDRAG KON STAVIO TAČKU: Zbog pojedinih izjava i ZABLUDA, oglasio se doktor - ovo je ISTINA!

PREDRAG KON STAVIO TAČKU: Zbog pojedinih izjava i ZABLUDA, oglasio se doktor - ovo je ISTINA!

VOZAČI OPREZ ZBOG MAGLE, POLEDICE I ODRONA: Na put da se ne kreće bez zimske opreme

VOZAČI OPREZ ZBOG MAGLE, POLEDICE I ODRONA: Na put da se ne kreće bez zimske opreme

- Kada nas je napustila  2. decembra 2020. godine uz neizmernu tugu i žal, nemoćni usled pandemije koja nas je zadesila, te nemogućnosti da prisustvujemo kremaciji, organizujemo komemorativni skup i ispratimo je 4. decembra 2020. godine kako zaslužuje, imali smo potrebu da joj se na neki način odužimo za sve što je učinila za društvenu afirmaciju sestrinske profesije i kažemo jedno veliko hvala - navodi Udruženje medicinskih sestara i tehničara KCS "Sestrinstvo".

Ustremljeni ka jednom cilju, 12 strukovnih udruženja, Komora medicinskih sestara i zdravstvenih tehničara Srbije i odsek Visoke zdravstvene škole, Akademije strukovnih studija Beograd, učinilo je, da urna, kako se navodi, heroine Milene Tijanić, nađe svoje mesto na zidu rozarijuma sa ostalim zaslužnim građanima zemlje Srbije.

- I ma koliko žalili zbog nenadoknadivog gubitka za sestrinstvo Srbije, ma koliko za sve nas bio bolan odlazak profesorke Milene Tijanić, iznedrena odluka o njenom večnom počivalištu donela nam je ohrabenje i nadu da zajedničkim snaga, udruženi i jedinstveni, možemo ostvariti davno zacrtane ciljeve, kojima stremimo.

U korist struke i časne profesije kojoj pripadamo kao najbrojniji deo našeg zdravstvenog sistema, koji je i u vreme pandemije pokazao svoju hrabrost i požrtvovanost - navodi udruženje.

Mnoge nas je obogatila, usmerila, naučila...

Potresnim rečima se od preminule koleginice oprostila Milijana Matijević. Tekst je objavljen na strani Unije udruženja medicinskih sestara i zdravstvenih tehničara RS.

- Odlepršala je među anđele naša Milena. Kao pahuljica od bele metohijske čipke, čvrsta kao gorski kristal i dragulj, sija u nekom drugom prostoru. Naš je činila boljim godinama. Mnoge od nas je osvestila, obogatila, usmerila, naučila, gurnula neki dinar u džep, vodila u bioskop, pozorište ili na izložbu, preuredila haljinu za važan trenutak, negovala u bolesti, darivala narukvicu od cveća, napisala sugestije za rad, predgovor za knjigu, dala savet za obične svakodnevne muke i nesuglasice.…

Darivala je ljubav bez rezerve

Rođena je 1933. godine u Jagodi, pored Peći, podno Prokletija, na obalama Bistrice, u uglednoj porodici sa desetoro dece. Razlika između nje i najmlađeg brata bila je 16 godina. Brinula je se svima, ponašala se kao majka. Njene skuti su neupadljivo i brižljivo okupljale porodicu.

- A imala je ljubavi za sve u porodici i za ljude koje je sretala na svom životnom putu. Darivala je ljubav bez rezerve i nesebično uz neponovljivi osmeh, nosila je to kao oreol - navodi koleginica o Mileni Tijanić.

SD društvo

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

Vremenska prognoza
Mist
5 Beograd