fbpx
Skip to main content
Ivan Vasić

IVAN JE POPIO RAKIJU KUPLJENU OD ALBANACA I OSLEPEO! Od istog pića preminulo pet ljudi, a ovom čoveku treba pomoć!

Foto: Facebook/Косово и Метохија
Ivan je imao sreće da je preživeo, ali su posledice velike.

Ivan Vasić (40), otac dvoje dece, iz Gračanice ostao je bez vida pre tri meseca nakon konzumiranja rakije koja je sadržala velike količine metil alkohola. On je rakiju kupio od Albanca iz Orahovca.

Koliko jezika govorite? Nekoliko saveta kako da ove JESENI doživite magičnu avanturu?

Koliko jezika govorite? Nekoliko saveta kako da ove JESENI doživite magičnu avanturu?

VAKCINA PROTIV GRIPA STIGLA U SRBIJU: Poznato i kada će početi vakcinacija građana

VAKCINA PROTIV GRIPA STIGLA U SRBIJU: Poznato i kada će početi vakcinacija građana

PRODUŽAVA SE LISTA ZEMALJA U KOJE MOŽEMO PUTOVATI: Evo pod kojim uslovima i u koje države Srbi mogu da uđu

PRODUŽAVA SE LISTA ZEMALJA U KOJE MOŽEMO PUTOVATI: Evo pod kojim uslovima i u koje države Srbi mogu da uđu

- Popio sam nekoliko časica te rakije, to je bio čist otrov. Prema analizama u toj rakiji je bilo 91 odsto metil alkohola - ispričao je Ivan.

Od posledica konzumiranja rakije sumnjivog porekla, na centralnom Kosovu otrovalo se sedam osoba, od kojih je većina preminula.

Oni koji nisu u mogućnosti da novac ostave na štandu, a žele da pomognu Ivanu sredstva mogu uplatiti i sledeće žiro račune:

Dinarski račun 205-9011007610046-17,
Devizni račun: RS35205903102392683615, Ivan Vasić, Komercijalna banka, A.D Beograd.

Braća Dragan (62) i Bratislav (59) Đorić i njihov komšija Miodrag Bojković (66) iz srpskog sela Prilužje kod Vučitrna preminuli su za dva dana u teškim mukama. Još dvoje sa Kosova i Metohije preminulo je od posledica trovanja metil-alkoholom.

Ivan je imao sreće da je preživeo, ali su posledice velike. Članovi porodice Vasić nadaju se da će prodavac rakije biti pronađen i kažnjen. Oni znaju o kome se radi.

- Rakiju je prodavala firma Baha iz Orahovca, koja već par godina rakiju prodaje u Gračanici i ostalim srpskim sredinama na centralnom Kosovu, a možda i šire. Došli su inspektori iz Prištine iz Odeljenja za teška krivična dela, čisto da vide da li sam živ. Po njihovoj priči teško da može nešto da se učini po pitanju pronalaženja krivca, zato što je flaša bila bez deklaracija i bez ikakvih oznaka - kazao je Vasić.

Za Ivana postoji nada, a to je operacija u Rusiji. Porodica je već stupila u kontakt sa klinikom koja se nalazi u gradu Ufa. Kažu da tamošnji lekari Ivanu mogu da pomognu ali je za to neophodno dosta novca koji Vasići nemaju. Za samo jedan zahvat na ovoj klinici, put i smeštaj Vasićima je potrebno 5.500 evra.

- Ja bih voleo da bude jedan zahvat i da bude efikasan, ali pošto je stepen oštećenja veoma veliki mislim da će biti potrebno više zahvata, biće potrebno od 20 do 25 hiljada evra. Moja porodica taj novac nema, pa je svaka pomoć dobrodošla - naveo je Ivan.

U Gračanici je danas počela akcija prikupljanja pomoći za Ivanovo lečenje. U centru je postavljen štand gde građani ostavljaju novac. I predsednik opštine Gračanica Srđan Popović donirao je novac za lečenje svog sugrađanina.

- Lepa vest za početak je da su Ivan i njegova porodica našli bolnicu koja može da povrati vid Ivanu. Koliko god je u našoj mogućnosti mi ćemo da pomognemo. Do sada nijedna akcija nije prošla bez rezultata. U ovim teškim vremenima naš narod će veruje dokazati solidarnost i mi sa ovim nećemo stati, svakome kome možemo da pomognemo opština Gračanica i moji saradnici će uvek biti tu - naveo je Popović.

 

SD društvo

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

Vremenska prognoza
Mist
12 Beograd