Utorak 19. mar 2024.
klinički-centar-niš

"IZGUBILI SMO VREDNOG I PERSPEKTIVNOG MLADOG DOKTORA" KC Niš se sa tugom oprostio od mladog lekara Bobana Rajkovića

Foto: Srbija Danas / Saša Džambić
Velika tuga u Nišu i među kolegama preminulog doktora.

Oglasio se KC Niš.

- Sa velikom tugom, nevericom i žaljenjem primili smo vest da je naš mladi kolega doktor Boban Rajković preminuo u Kovid bolnici u Batajnici. Naš mladi kolega je primljen u UKC Niš kao jedan od najboljih diplomaca Medicinskog fakulteta u Nišu i započeo je sa radom na Klinici za gastroenterologiju i hepatologiju pre dve godine. U aprilu i maju prošle godine je bio uključen u lečenje kovid pacijenata nakon čega je nastavio rad na matičnoj klinici i nije imao dalji kontakt sa kovid pozitivnim pacijentima.

Boban Rajković
Foto: Facebook/Printscreen/Boban Rajković

- Na žalost, krajem decembra prošle godine je dijagnostikovana akutna i veoma teška bolest jetre, zbog čega je početkom januara ove godine upućen na dalje lečenje i dijagnostiku u UKC Srbije.

NJegove kolege su bile stalno u kontaktu sa njim. Sredinom februara je utvrđeno da je pozitivan na virus Kovid 19 nakon čega je prebačen u Kovid bolnicu u Batajnici, gde je i preminuo pre dva dana. Izgubili smo vrednog i perspektivnog mladog doktora i saučestvujemo u bolu njegove porodice - saopštio je KC Niš.

Vremenska prognoza
Clear sky
8 Beograd