fbpx
Skip to main content
Toma Fila

IZJAVA TOME FILE DIŽE VELIKU PRAŠINU U SRBIJI: Znam Miku, ako je vređao decu pitajte roditelje što su to dopuštali

Foto: TV Prva/Printscreen
Fila objašnjavao u kojim situacijama advokati odustaju od odbrane optuženog, ali ukazao i da treba sagledati "drugu stranu priče".

Advokati Nemanja Jolović i Zdenko Tomanović otkazali su punomoćje profesoru glume Miroslavu Miki Aleksiću, koji je optužen za silovanje i nedozvoljene polne radnje nad učenicama njegove škole. 

KAKO DA ZNATE ŠTA VAS ČEKA NAKON IMUNIZACIJE: Koje su glavne nuspojave nakon svakog cepiva?

KAKO DA ZNATE ŠTA VAS ČEKA NAKON IMUNIZACIJE: Koje su glavne nuspojave nakon svakog cepiva?

Iva Ilinčić danas pred tužiocem: Mlada glumica svedoči o seksualnom zlostavljanju Mike Aleksića

Iva Ilinčić danas pred tužiocem: Mlada glumica svedoči o seksualnom zlostavljanju Mike Aleksića

VELIKI ODZIV GRAĐANA NA VAKCINACIJU: Dosad se prijavilo skoro pola miliona ljudi!

VELIKI ODZIV GRAĐANA NA VAKCINACIJU: Dosad se prijavilo skoro pola miliona ljudi!

Naš poznati advokat Toma Fila objasnio je u kojim situacijama advokati odustaju od odbrane optuženog, što je on lićno učinio dva puta, oba puta zbog silovanja.

- Nemanja Jolović je moj prijatelj, a Zdenko Tomanović takođe je vrlo uspešan advokat, branio je Miloševića i Miškovića, to su ljudi koji ne bi tek tako odustali od odbrane. Kod nas po kodeksu profesionalne etike, baš kao i kod lekara, nije dozvoljeno da biramo slučaj, moramo svakoga da branimo. Dva puta sam odustao, jednom kada je čovek silovao, ubio i zapalio devojčicu od pet godina, a drugi put kada je optuženi silovao majku, slomio joj rebra i ruke. U slučaju Aleksića radi se o tome da su advokati uvideli da su oštećeni njihovi prijatelji, inače ne bi odbili slučaj - objasnio je Fila i dodao:

- Svi slučajevi u kojima dođe do seksualnih delikata su najodvratniji, gledao sam da što manje branim takve ljude, ali moramo to da radimo.

Fila je komentarisao i koliko je teško dokazati silovanje posle mnogo godina:

- U svojoj praksi imam dosta oslobađajućih presuda gde su utvrđeni razni motivi za takve zločine. Na putu smo da promenimo Ustav da bi se ojačala sudska vlast, Evropska komisija je stavila velike primedbe na to. Najlakše je utvrditi silovanje odmah kada su prisutni tragovi nasilja jer je za silovanje potrebno da se pruži otpor. Postoji, po meni suluda, priča da taj otpor mora biti permanentan jer to može ženi da se dopadne. Otpor se obično slama silom ili pretnjom da će se napasti na život. Mnogo je teško dokazati silovanje sa protokom vremena i zato apelujem da se počinioci odmah prijave - rekao je Fila.

O načinu na koji se učitelj glume ophodio prema svojim učenicima i psihički ih zlostavljao, Fila je ukazao da treba pogledati i "drugu stranu priče":

- Hajde da pogledamo drugu priču. Ako ih je vređao pitajte roditelje što su to dopuštali. Ne znam kako bih dozvolio da mi neko dete naziva budalom, daj Bože da bih se onda zaustavio na rečima. Mnogo je šira slika, znam da je to ugledna škola ja njega (Miku) poznajem, bio sam i na Arkanovoj svadbi. Vređaju i Batu Miladinovića, umro je čovek odavno. Ne znam šta je tačno, ali sud mora da utvrdi krivični značaj celog slučaja. Uvreda deteta u krivičnom smislu ne znači ništa - ispričao je advokat.

SD društvo

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

Vremenska prognoza
Slaba kiša
11 Beograd