fbpx
Skip to main content
Studentski grad NBG

JAGMA ZA MESTOM U STUDENTSKIM DOMOVIMA: Na listi više od 400 odlikaša!

FOTO: YouTube/PrintScreen/light2tube
Za mesto u studenskim domovima u Beogradu konkurisaloje 2.036 brucoša

Kako stvari stoje u Studentskom centru "Beograd" mesto će dobiti više od 60 odsto onih koji su konkurisali, odnosno 455 muškaraca i 811 dama. Moguće je i dalje spuštanje crte, čime će se povećati broj brucoša koji su dobili mesto u domovima. Među novim stanarima je 310 devojaka vukovaca, kao i 138 mladića sa svim peticima u svedočanstvima.

Prema rečima Vladimira Cvijovića, zamenika direktora SC "Beograd", nastavljen je trend povećanja broja mesta za brucoše, boljom organizacijom postojećih kapaciteta, povećanjem broja soba kada god postoje mogućnosti, kao i boljom kontrolom ilegalaca. Zato se prosek na "crti" smanjuje iz godine u godinu i cilj je da u perspektivi svi brucoši dobiju mesto u domu, kao što je slučaj sa njihovim starijim kolegama.

- Prosek poslednjeg muškarca na listi je 4,52, a devojke 4,62 - kaže Vladimir Cvijović, zamenik direktora Studentskog centra "Beograd". - Pokušaćemo da povećamo broj mesta i da spustimo crtu što pre. Broj brucoša koji su dobili mesto će se sigurno povećati i za studente iz društva osetljivih kategorija, koji po dosadašnjem iskustvu svi dobiju dom.

Studentski centar "Beograd" objavio je preliminarne rang liste primljenih kandidata, na koju oni koju su nezadovoljni imaju pravo žalbe do 23. septembra. Praksa iz prethodnih godina pokazala je da je bilo malo nezadovoljnih akademaca. Konačne rang liste biće objavljene 24, a raspodela mesta "zakazana" je od 25. septembra. Studenti će se useljvati u grupama, kako bi se sprečilo širenje infekcije korona virusom. Najviše studenata prve godine dobija mesto u domu "Karaburma".

SD obrazovanje

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
1 Beograd