Skip to main content
Deca u školi

"Nek crknu mamine maze"?! Učiteljica se oglasila nakon SKANDALOZNE OBJAVE koja je digla pola Srbije na noge

Foto: Profimedia/ilustracija
Nakon osuda javnosti i velike prašine koja se digla oko objave na Fejsbuk profilu učiteljice Vesne Stevanović iz Osnovne škole "Karađorđe" iz Topole, u kojoj je đacima koji nisu na rekreativnoj nastavi napisala: "Nek' crknu mamine maze, koje bez razloga nisu sa nama", učiteljica se javila, kao i direktor ustanove u kojoj je zaposlena

- Nepromišljeno i neukusno sam se našalila, a kada sam shvatila šta sam uradila odmah sam obrisala objavu, ali to me ne amnestira. Neko ko ima lični sukob i ko je želeo da se razračuna sa mnom, napravio je ovaj skandal u medijima. Za 32 godine radnog staža uradila sam i nešto lepo za sve generacije koje sam izvela na put - rekla je Vesna Stevanović.

NIKOLI (17) I MILICI (11) SU UMRLI RODITELJI Bore se da prežive, a imaju SAMO JEDNU ŽELJU

NIKOLI (17) I MILICI (11) SU UMRLI RODITELJI Bore se da prežive, a imaju SAMO JEDNU ŽELJU

Kako je rekla, tom spornom rečenicom, izrazila se kolokvijalno, jer "crći se može od muke, od zavisti ili umora".

- Nisam imala malicioznu konotaciju, ne bih bila ovo što jesam, da sam maliciozna. Volim svoje učenike i oni meni vraćaju tu ljubav. Tu rečenicu sam napisala na račun dece koja nam nedostaju na ovom putovanju, čak su i pre te objave đaci koji su doputovali, rekli putem telefona deci koja nisu sa nama, da nam fale. Priznajem, bahato sam se našalila, ali sam spremna da snosim odgovornost - kaže Vesna.

Ona je dodala i da o nezlonamernosti njene objave govore roditelji koji su grupno otišli kod direktora škole, Ivice Milivojevića, kako bi izrazili podršku učiteljici. Prema njenim rečima, javljaju joj se i stariji đaci, generacije koje je izvela iz te škole i pružaju podršku.

Direktor sprema pokretanje disciplinskog postupka

Direktor Osnovne škole"Karađorđe", u kojoj je izbio ovaj skandal, Ivica Milivojević, rekao nam je da se čuo sa učiteljicom putem telefona, a da će razgovarati o svemu detaljno nakon nedelje, kada se ona sa đacima vrati sa ekskurzije.

- Danas sam razgovarao sa pravnikom, kako bismo razmotrili koje su moguće mere i sankcije. Tu su otvorene opcije od novčane kazne, do suspenzije ili otkaza. Ništa ne opravdava njen potez i mora odgovarati za učinjeno i kako je meni rekla, svesna je činjenice da je pogrešila, nije tako mislila. Kada smo se čuli, rekla da je da je htela da se našali, da pokaže deci kako im je lepo i da treba da se socijalizuju te "mamine maze" i da se ne plaše odvajanja od roditelja  - rekao je direktor škole Ivica Milivojević.

On nje otkrio i da je 16 roditelja došlo kod njega u kancelariju, kako bi izrazili podršku učiteljici, ali da bez obzira na saosećanje majki i očeva, to ne opravdava njen potez.

DRŽANJE ČASOVA U PREPODNEVNIM SATIMA: Još jedna škola uvela JEDNOSMENSKU NASTAVU

DRŽANJE ČASOVA U PREPODNEVNIM SATIMA: Još jedna škola uvela JEDNOSMENSKU NASTAVU

- Vesna je dobar pedagog, izuzetna učiteljica, ali je prosto reagovala nespretno. Naravno da će biti pokrenut disciplinski postupak i da će zbog svog poteza morati da odgovara. O kojem vidu sankcije je reč, donećemo odluku kada se bude saslušalo više strana, i sama Vesna, majka kojoj je zasmetala ta objava, ali i roditelji koji smatraju da to što je napisala nije toliko strašno - za kraj rekao je Milivojević.

U Ministarstvu prosvete poručili su da neće oni reagovati, jer je pokretanje disciplinskog postupka u nadležnosti direktora, jer se ovde radi o povredi radne obaveze.

Oni su dodali da je prekršen član 110 Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja (diskriminacija).

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD društvo

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
24 Beograd