fbpx
Skip to main content
Matej Periš

"JAVIO MI SE MATEJEV DRUG, TA EKIPA JE BILA SKLONA IZAZOVIMA" Detektiv Braca otkrio NAJNOVIJE DETALJE

Foto: Matej Periš/Facebook/Srbija Danas/Milana Pavkovic/MUP RH/ATP/youtube printscreen/MUP
Detektiv Braca Zdravković tvrdi da je ekipa Matejevih prijatelja bila sklona izazovima.

Za svakog roditelja nema bitnije i važnije stvari nego saznati istinu, kakva god ona bila, rekao je Braca Zdravković, privatni detektiv u Srbiji, koji je u ovom poslu decenijama i radio je i na slučajevima čudnijim od nestanka Mateja Periša, otkrivši kako su znali pronaći nestalog i uzvodno.

POČETKOM FEBRUARA ČEKA NAS LEPA PROMENA: Detaljna prognoza za sledeći mesec, OVOG DATUMA možemo očekivati PROLEĆE

POČETKOM FEBRUARA ČEKA NAS LEPA PROMENA: Detaljna prognoza za sledeći mesec, OVOG DATUMA možemo očekivati PROLEĆE

"JUČE SMO PRIMETILI NEŠTO JAKO ČUDNO NA INSTAGRAMU" Društvene mreže Mateja Periša kriju novu misteriju

"JUČE SMO PRIMETILI NEŠTO JAKO ČUDNO NA INSTAGRAMU" Društvene mreže Mateja Periša kriju novu misteriju

"MOJ OTAC JE PRE 17 GODINA NESTAO U RECI..." Nesreća porodice Periš je mnogo slična njegovoj - bol ne prestaje godinama, nikad NIJE PRONAŠAO oca

"MOJ OTAC JE PRE 17 GODINA NESTAO U RECI..." Nesreća porodice Periš je mnogo slična njegovoj - bol ne prestaje godinama, nikad NIJE PRONAŠAO oca

Detektiv Braca Zdravković setio se slučaja pre 30 godina kad ga je načelnik pitao zašto nestalog čoveka nisu tražili i uzvodno. Kad je rekao načelniku da ne shvata, ovaj mu je rekao: "Shvatićeš, još si mlad".

Detektiv Braca ima i svoju emisiju na Jutjubu "Čudne priče", u kojoj na temelju bogatog iskustva u tom području analizira dostupne informacije o Mateju i objavljuje što je on uspeo da sazna iz svojih izvora.

Rečni ribari su jako dobro organizovani

Jedan je od prvih upozorio na detalj taksista sa snimka i slučaj Matejeve prijateljice koji je krenuo čudnim tokom nakon što se ispostavilo da je u njenom iskazu neobičan detalj o snegu i ledu kojih te večeri nije bilo.

Pričao je o rečnim ribarima i njihovoj ulozi u potrazi.

- Jako su dobro organizovani i ozbiljno su shvatili ovaj posao. Njih 30 se podele po smenama, kad vide nešto sumnjivo u reci, idu čamcima do tog mesta i provere o čemu se radi. Imaju i sonare koje koriste samo u specijalnim uslovima, pronalaženje nestalih osoba. U nekim situacijama sonare koriste i za postavljanje mreža, tamo gde su jata riba. No sad su ribarenje stavili u drugi plan i posvetili se potrazi - rekao je detektiv Braca koji je u emisiji nazvao ribara i pitao ga ima li kakvih rezultata potrage.

Nije dobio potvrdan odgovor

Kaže kako je na ovom delu Dunava u zadnjih 30 godina bilo stotinak nestalih, on je bio zadužen za taj sektor i radio je na mnogim tim slučajevima. Otkrio je zašto smatra da bi Mateja trebali tražiti i uzvodno.

Zašto ga treba tražiti i uzvodno

Setio se slučaja nestalog čoveka prije 30 godina i razgovora sa načelnikom.

- Rekao mi je: "Jesi li, Braco, obavio sve?"

- A ja mu odgovorim onako pun sebe: "Da, načelniče. Obavestio sam sve stanice nizvodno da je taj i taj nestao".

- On me pogleda čudno i kaže: "A što je sa stanicama uzvodno i svim plovnim pritocima Dunava uzvodno i nizvodno?"

- A ja mu u čudu kažem: "Načelniče, voda ide prema Crnom moru, a ne prema Beču". Odgovorio mi je:

- Ako jednog dana budeš imao ambicije da sediš u ovoj fotelji, moraš naučiti da nekad predmeti protiv svoje volje idu i uzvodno. Ja mu kažem da ga nisam shvatio.

- On mi odgovara:

- Zato i nisi trenutno načelnik. Ali mlad si i možda shvatiš jednog dana. Upravo su nam javili za slučaj nestalog čoveka koji je pronađen uzvodno. Kako? Zakačio se na jednog od šlepova i pronašli su ga uzvodno - ispričao je.

- Zato ga treba tražiti i uzvodno jer nikad se ne zna je li ga zakačio neki šlep i ode tako sve do Beča - rekao je detektiv i otkrio da ga je nedavno kontaktirao dečko koji zna Mateja i prijatelje s kojima se Matej druži.

Ta ekipa je bila sklona čelendžima

- On kaže da su ti momci vrlo živahni, jesu dobri momci, ali momci koji idu na provod u stranu zemlju su živahni momci. Između ostalog, rekao mi je da je to društvo i u Splitu imalo međusobne opklade da neko može učiniti nešto zbog nečega, u današnje vreme to se zove izazov. Ovaj može preskočiti toliko, ovaj može skočiti s tog i tog mosta… - ispričao je detektiv.

Iz te tvrdnje nije jasno priča li prijatelj o društvu s kojim je Matej bio u Beogradu ili o prijateljima s kojima se družio u Splitu.

Možda je to bila opklada

- Onda recimo neki ponoćni triatlon, u smislu trčanja par kilometara, plivanje pa onda izađe na određeno mesto i napravi stotinjak sklekova. Možda je ovde u pitanju bila triatlon opklada. Možda je mladić po nagovoru svog društva otrčao kilometar i po, skočio u Savu i plivao prema Gotiku, a sve zbog opklade. Ako je to u pitanju, to zna samo njegovo društvo. I ovo je jedna od teorija, ne moja, nego dečka iz Splita koji mi je to poslao - ispričao je detektiv Braca i dodao da on odbacuje mogućnost samovoljnog skoka u Savu i plivanja, jer tvrdi da s tog mesta u Savu nitko ne može skočiti svojevoljno i preživeti.

Vremenska prognoza
Clear sky
19 Beograd