fbpx
Skip to main content
ljudi na ulicama Beograda

"JEO SAM FARBU, KOSU A ONDA JE NA RED DOŠAO I IZMET MOG OCA": Šokantna ispovest čoveka iz Srbije

Foto: Srbija Danas
Vi ne možete da razumete ono što sam ja u tim trenutcima osećao!

Pika poremećaj predstavlja i dalje tabu temu, ne samo u našem društvu nego i u celom svetu, što ne znači da on ne postoji. Jedan od retkih koji je odlučio da progovori o ovoj bolesti ili poremećaju je čovek koji živi u Srbiji koji je iz razumljivih razloga želeo da ostane anoiman.

- Odrastao sam u jednom malom mestu u Srbiji. Vodio sam normalan život kao i svi normalni ljudi. U kontekstu pika poremećaja, sećam se samo da sam voleo da jedem ledenice kada bi se napravile oko krova moje kuće. Kao i mnogi mladići iz mog mesta otišao sam u Beograd da studiram. Tokom fakultetskih dana trebao je koji dinar više radi džeparca. Sa jednim drugarom iz ''Studenjaka'' sam odlučio da damo oglas koji se ticao molerskih usluga, gletovanja, gitovanja i ostalog - počinje svoju ispovest.

Studenti
Foto: Profimedia

Mislio je da će to biti dobar izvor prihoda, a zapravo je tada otvorio Pandorinu kutiju. 

- Moj kolega je imao iskustva u tom poslu, a meni je to bilo prvi put da sam uzeo četku u ruke. Krečili smo, mackali, farbali, a meni je svaki put kada bih osetio miris farbe stomak počeo da ''zavija.'' Pri svakom otvaranju farbe, postajao bih sve gladniji i gladniji, ali i dalje nisam sumnjao da imam neki poremećaj. Ubrzo sam odlučio da okrečim i svoju sobu, iako možda nije bilo ni porebe za tim. Opet mi se dogodilo isto, otvorio sam kanticu farbe a glad je napala moje biće, nisam imao izbora - pojeo sam farbu! - navodi on.

Tek tada su počele njegove muke:

- Odlučio sam da zaboravim na nemio događaj sa farbom, ali sam odlučio i da prestanem da radim sa svojim kolegom molerski posao. Učinio sam mu uslugu i otišao na poslednju ''šljaku'', kantice su sve bile zatvorene, ali moj pogled su privukle stare novine na podu, onako lepo poprskane farbom. Proždrao sam ih i tada sam shvatio da imam problem.

Novine
Foto: Profimedia

- Nekako sam uspeo da krijem od celog sveta da imam problem, jeo bih povremeno i kosu, kamenje, zemlju, led bi jeo svakoga dana, ali kap koja je prelila čašu bila kada sam jednog dana osetio neodoljivu želju da pojedem go*no! To je bilo go*no mog oca i mirisalo je drugačije i nekako privlačnije. Pojeo sam samo parčence i shvatio da nešto nije uredu.

Ima leka!

- Doktor mi je objasnio, da imam ''Pika'' poremećaj. Taj poremećaj češće napada trudnice ili decu, ali se može naći i kod depresivnih i autističnih ljudi. Sva moja jedenja plastelina kao klinac, konačno su dobila objašnjenje. Doktor je objasnio da svoj ''Pika'' sindrom dugujem depresiji i preporučio mi je da često žvaćem žvake ili da često jedem kokice. Ugojio se jesam - ali barem više ne jedem izmet! - završio je ovu ispovest ovaj nesrećni mladić.

Pedijatar Lidija Arsenijević
Foto: Srbija Danas

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD info

SD kosovo

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
15 Beograd