fbpx
Skip to main content
Blace

JOŠ JEDAN SNIMAK ODUZIMANJA DECE U BLACU: Ministarka Kisić najavila posledice za radnice Centra (VIDEO)

Foto: Facebook/Printsreen/@nol1161
Deca strahuju da će radnici Centra za socijalni rad ponovo doći da ih razdvoje od bake.

I dalje se ne stišava bura povodom snimka u kom se vidi postupanje radnica Centra za socijalni rad u Blacu prema deci iz porodice Dačević.

"TATA GA ČESTO BIJE, MAMA KAŽE DA JE NEMOĆNA" Pedagog iz Srbije oduševila odgovorom na temu porodičnog nasilja

"TATA GA ČESTO BIJE, MAMA KAŽE DA JE NEMOĆNA" Pedagog iz Srbije oduševila odgovorom na temu porodičnog nasilja

SUTRA SLAVIMO MLADENCE: Pravila i običaji su jasni - dovoljno je samo jedno da uradite da bi vam BRAK BIO USPEŠAN

SUTRA SLAVIMO MLADENCE: Pravila i običaji su jasni - dovoljno je samo jedno da uradite da bi vam BRAK BIO USPEŠAN

MISTERIJA NESTANKA MLADIĆA IZ VRANJA: Baba mu oduzela telefon, otac ćuti - obrisan i sa društvenih mreža!

MISTERIJA NESTANKA MLADIĆA IZ VRANJA: Baba mu oduzela telefon, otac ćuti - obrisan i sa društvenih mreža!

Porodica Dačević živi u teškim uslovima i po prethodnom pisanju medija, devojčica M.D. (10) i dečak M.D.(13) već godinu dana brinu o nepokretnoj baki kojoj je amputirana noga zbog gangrene. Majka im je umrla pre godinu dana, a otac ih je napustio. Žive od socijalne pomoći koja iznosi samo 8.000 dinara i od pomoći humanih ljudi.

Da podsetimo, u petak posle 15 časova došle su radnice blačkog Centra za socijalni rad da odvedu decu. One su ih vukle, a dečaku je na ruci ostala modrica, razbile su vrata od kupatila kada je pokušao da se sakrije od njih, vikale na baku koja je invalid i optuživale komšinicu kod koje je devojčica pobegla da bespravno drži dete.

masnica
Foto: Facebook/Printscreen/DejanMarkovićMilošević(Gvozdeni Puk)

Kako smo juče pisali, ovim povodom se oglasio i predsednik Nacionalne odbrane Levijatan Pavle Bihali koji je na svom tviteru napisao da su protiv direktorke centra i protiv radnica podnete krivične prijave.

Osvanuo je još jedan video na kome se vidi kompletno postupanje radnica u ovom slučaju,  ali i da su ljudi, koji su se zatekli na licu mesta, apelovali na policiju da spreči maltretiranje dečaka.

Kao što može da se vidi na snimku, ispred kuće ove porodice došle su i komšije, a jedna od njih je bila izrazito potresena zbog svega što se dešava.

- Deca imaju traume, dolaze svaki dan kod mene. Traume imaju od socijalne službe. Nemojte, molim vas, da ih vodite. Nemojte da dozvolite - rekla je komšinica kroz plač.

Povodom ovog slučaja, oglasila se i ministarka Darija Kisić Tepavčević. Ona je istakla da su zaposleni u Centru za socijalni rad očigledno prekršili pravilnik i da će zbog toga snositi posledice.

- Pravilnik o ponašanju socijalnih radnika je povređen. Vidimo komponente potencijalnog zlostavljanja. To je nešto što je očigledno i što ne sme da se dešava. Pričekajmo da se završi postupak, videli smo naprimereno ponašanje radnika na terenu. Moguće je da dođe i do gubitka posla. Svima je interes isključivo prava i zaštita dece - rekla je ministarka.

- Dobrobit deteta je iznad svega u svim procenama, mi smo pokrenuli postupke o odgovornosti - rekla je ona.

SD društvo

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

Vremenska prognoza
Slaba kiša
15 Beograd