Skip to main content
FB

"Izmuzli su mi 1.300 evra": Ispovest Srbina koji je ŽRTVA SUROVE INTERNET PREVARE!

Foto: Profimedia/ilustracija/Facebook/Zoran Arsic
Nude vam nasledstvo na Fejsbuku jer vam je "rođak" iz Bocvane, koji se preziva isto kao i vi, umro? Pazite se, ovo nije jedina poruka koja vas može odvesti pravo u leglo prevara

Nude vam nasledstvo na Fejsbuku jer vam je "rođak" iz Bocvane, koji se preziva isto kao i vi, umro! Ili vas pozivaju da učestvujete u nagradnim igrama, a sve što je potrebno jeste da im date broj svoje kreditne kartice? Neki prevejani prevaranti se čak predstavljaju kao saradnici velikih banaka, nudeći vam izuzetno povoljne kredite!

KOME SMETAJU DECA IZ SRBIJE BOGATA ZNANJEM? Hakovan INSTAGRAM PROFIL koji je bio odgovor materijalnim vrednostima

Zoran Arsić (46), Srbin iz Nemačke, našao se na meti dobro organizovane grupe prevaranata koji varaju ljude širom sveta i otimaju im novac nudeći povoljne kredite. Jedini uslov jza dobijanje kredita bio je da uplatite određenu sumu novca.

Zoran Arsić iz nemačkog grada Fulda kaže da ga je prevarila grupa koja mu je slala ponude na Fejsbuk. Njeni pripadnici su se predstavljali kao radnici dve banke, pokazujući mu lažne potvrde i indetifikacije.

On kaže da su toliko dobro organizovani i da prave profile sa srpskim imenima kada vrbuju naše ljude da bi zadobili njihovo poverenje.

Online kupovina
Foto: Profimedia/ilustracija

- Javili su mi se na mesindžer i ponudili prijateljstvo. Ubrzo su počeli da mi šalju ponude, za koje sam kasnije otkrio da su mamac: Ako ste u finansijskim problemima, mi vam možemo pomoći da sa malim uplatama dobijete kredit - kaže Zoran.

- Onda ti kažu da treba samo da uplatiš 110 ili 125 evra i onda će početi proces za dobijanje kredita. Tražili su da popunim nekakav lažni formular, da navedem ime, prezime i ostale podatke, samo da bi to bilo uverljivo. Kada sam uplatio tu manju sumu, nakon dan-dva su mi poslali neku falš potvrdu, kao osiguranje kredita, navodeći da moram još nešto da uplatim. Kada sam i to uplatio, mirovali su nekoliko dana, a onda su mi odgovorili da su imali reformu u banci i da poštuju zakon i pravila banke, a sve kako bi bili uverljivi, da ne bih posumnjao da lažu i da je reč o prevari – navodi Arsić i dodaje da je pakao nastao tek posle toga.

- Počeli su da pišu kako su oni vernici i da rade sve kako bi pomogli ljudima koji imaju problem, kao i da je njihova banka poštena i da svima daje mogućnost! Kada sam već uplatio nekoliko stotina evra, bilo je normalno da ću ići dalje, jer su mi govorili da će mi, ako ne uplatim još "to nešto", sve stopirati. Kada sam se već dobro navukao i napravio dug, počeli su svašta da izmišljaju samo kako bi iskamčili još novca. Ako neko ne može da plati dodatnu sumu koju su tražili, oni nude pomoć od 50 evra, a da ja platim resto, samo kako bih imao poverenja u njih da će mi pomoći. Tako su me zapravo još više mamili da uplaćujem. Praktično sam bio prisiljen da plaćam šta god da zatraže. Svaki put se zaklinju bogom da je to poslednja uplata i da odmah posle nje dobijam kredit – kaže prevareni Srbin.

Održana premijera dokumentarnog filma "Miša": Grupa nezavisnih novinara prikazala životnu borbu predsednika Srpske desnice (FOTO)

Zoran Arsić navodi da su mu prevaranti uredno slali razne potvrde i aplikacije sa oznakom banke.

- U slučaju da odustaneš jer više ne možeš da plaćaš, oni su imali samo izvinjenje, ali i pravo da zadrže novac! Navodili su da uplaćeni novac u slučaju odustajanja uzima za troškove banke, a da se kredit ne isplaćuje, jer nisi uplatio još to nešto koliko su tražili. Na kraju sam odustao i ostao praznih šaka – kaže ogorčeno sagovornik.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD društvo

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
25 Beograd