fbpx
Skip to main content
Učenici

KAO PUŠTENI SA LANCA - LOME KLUPE, ISKAČU KROZ PROZOR, SVAĐAJU SE: Učenici se javno hvale vandalizmom iz školskog života

Foto: Instagram/Printscreen/ednevnik_izvale
Na Instagram stranici "E. Dnevnik izvale", već duže vreme, učenici nižih i viših razreda obrazovnog sistema sa područja čitavog Balkana, redovno šalju svoje neprilično ponašanje

Lome klupe, iskaču kroz prozor, svađaju se i ismejavaju nastavnike... Ovako izgleda školski život pojedinih đaka i tinejdžera koji pohađaju osnovnu i srednju školu, a čime se oni, nažalost hvale i redovno dele na društvenim mrežama.

JECAJI SE PRELAMAJU PIROTOM: Poslednje zbogom Anji (23) - sahranjena porodilja preminula od korone

JECAJI SE PRELAMAJU PIROTOM: Poslednje zbogom Anji (23) - sahranjena porodilja preminula od korone

Preminuo prof. dr Petar Mitković: Posle borbe sa koronom napustio nas dekan GAF u Nišu

Preminuo prof. dr Petar Mitković: Posle borbe sa koronom napustio nas dekan GAF u Nišu

Preminuo novinar Miloš Vasić: Izgubio bitku posle duge i teške bolesti

Preminuo novinar Miloš Vasić: Izgubio bitku posle duge i teške bolesti

Na Instagram stranici "E. Dnevnik izvale", već duže vreme, učenici nižih i viših razreda obrazovnog sistema sa područja čitavog Balkana, redovno šalju svoje neprilično ponašanje, čime se, što je još gore, i javno hvale.

Naime, na nekoliko video snimaka decidno se vidi vandalizam, urušavanje autoriteta prosvetnih radnika, te i opasno skakanje sa prozora na ploču jedne osnovne škole, dok se između dva navedena dela, nalazi ambis visok nekoliko metara.

Ono što posebno zabrinjava, jeste činjenica da su svi snimci i fotografije sa ove stranice, plod učenika koji se javno hvale bizarnostima iz svog školskog života, u kojima neretko ugrožavaju kako svoje živote, tako i školsku imovinu.

Zaštitna dezinfekciona sredstva koja služe za zaštitu higijenu ruke, pojedini učenici su koristili za opasne eksperimente u kojima su tečnost prskali i prosipali po školskim klupama, te su je naknadno i palili, što je u jednom trenutku, moglo do dovede do ozbiljnih povreda aktera, te i do veće materijalne štete. Na sreću, veći incident je izbegnut pukom srećom.

Isto tako, učenici se ponašaju "kao pušteni sa lanca", te nije retkost ni da ruiniraju čitavu učionicu i to tako što skaču po klupama ili udaraju stolicama po istim, te prostorija za držanje časova više nalikuje divljoj deponiji nego obrazovnom prostoru.

Ono što dodatno zabrinjava, jeste i surovost kod pravljenja smicalica i šala sa drugarima iz razreda, o čemu najbolje govori video snimak nastao u jednoj školi, a na kojoj se vidi kako dečak reže kosu drugarici koja je sedela ispred njega.

Ako na sve to dodamo i to da se među sadržajem na stranici "E-dnevnik izvale", koju vodi odrastao muškarac, nalaze i slike svedočanstava maloletnika iz Hrvatske koji se hvale jedva dovoljnim uspehom, te i međusobnog nasilja među učenicima, možemo da zaključimo samo jedno - mladež na Balkanu nije baš na svetlom putu.

Sudeći po sadržaju, na stranici se nalaze fotografije i video snimci razularene omladine iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije, te se slobodno može reći, da je situacija alarmantna u čitavom regionu.

 

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
1 Beograd