fbpx
Skip to main content
Samuraj

Katana u rukama, bušido kodeks u srcu: Mladen je jedini Srbin SAMURAJ. Vratio se iz Japana i želi samo jedno (FOTO)

Foto: Facebook/Mladen Burazerović
Obučen u kimono, sa katanom u rukama, u svom klubu vežba Mladen Burazerović, jedini samuraj ne samo u lozničkom kraju, nego na čitavom Balkanu

Ispunio je dečačke snove i sledi bušido kodeks, odnosno ''put ratnika'' radeći i živeći u skladu sa onim što se očekuje od samuraja bez obzira gde se nalazio.

U detinjstvu je zavoleo borilačke veštine i kao devetogodišnjak je uz svoga dedu Iliju Gajića, majstora džiju-džice, počasni osmi dan, zakoračio u taj svet. To mu se svidelo pa je u Beogradu, gde je ovaj rođeni Lozničanin odrastao, postao i član jednog beogradskog aikido-kluba, a pored toga je trenirao i karate.

Nadali smo se otopljenju, ali stiže NEPRIJATNO IZNENAĐENjE! Spremite se za novi red KIŠE i SNEGA

Išlo mu je baš dobro, pa je pre tridesete u aikidu dostigao četvrti dan, najviše zvanje koje se stiče polaganjem, počasni četvrti u karateu dok je u džiju-džici dostigao peti dan i dobio zvanje šihan, odnosno učitelj učitelja. Nije se zaustavio, nego je u decembru 2016. postao samuraj za šta je neophodno da čovek ispunjava stroge uslove, ali i da ga za to neko preporuči.

- U inostranstvu sam održao više međunarodnih seminara iz raznih borilačkih veština, a dugo već sarađujem sa italijanskim majstorima i upoznao sam Alfonsa Toregrosa, kapetana samuraja. On me je preporučio Oružanoj samurajskoj borbenoj asocijaciji. U Japan sam poslao fakultetske diplome, završio sam Fakultet za fizičku kulturu i menadžment u sportu i Medicinski fakultet, profesor sam fizičkog vaspitanja i sporta i specijalista strukovni fizioterapeut, kao i majstorske iz borilačkih veština.

  •  

  •  

  •  

  •  

  •  

  •  

  •  

  •  

  •  

Proverili su sve to kao i moj doprinos u širenju borilačkih veština u svetu i onda su predsednik Asocijacije Masaši Jokojama i Šigeo Omae, potpredsednik i bivši ministar odbrane Japana, prihvatili preporuku. Tako sam krajem 2016. počastvovan da postanem prvi samuraj u Srbiji i Balkanu - priča loznički samuraj koji govori engleski, italijanski i ruski, uči nemački jezik, i ističe da je to ujedno i obaveza.

Samuraj mora da savlada rukovanje samurajskim mačem, katanom, poštuje bušido kodeks, poseduje određene vrline kao što su istina, hrabrost, dobrota, iskrenost, odnosno pravednost, uljudnost, i lojalnost, da poštuje ključne principe - vernost prema gospodaru, ili ljubav prema domovini, skromnost, otvorenost i umerenost. Jedan samuraj uvek predstavlja sve ostale i bez obzira na to gde i s kim se nalazi, mora se ponašati u skladu sa kodeksom. Mladen je nedavno ostvario veliki san i sa par prijatelja posetio Japan, postojbinu samuraja.

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) Deca su u OPASNOSTI: Stručnjaci OTKRIVAJU - Evo KAKO FUNKCIONIŠU sekte u Srbiji

Tamo je proveo dve sedmice i osim Tokija bio u još sedam gradova. Kaže da je to potpuno drugi svet u kome se prepliću tradicija i moderno, a da su Japanci izuzetno ljubazni, otvoreni, puni poštovanja prema svima.

Održao je dva seminara, položio za četvrti dan daitoriju džiju-džicu u jednoj od najstarijih japanskih škola te veštine i, kaže, postao jedini visokorangirani majstor ove veštine u Srbiji. Trenirao je sa japanskim majstorima borilačkih veština, posetio mesto Hirado i Acuši Soda šihana, visokorangiranog majstora veština rukovanja japanskim mačem, koji vodi poreklo direktno od samuraja.

PETORO SRPSKE DECE ZATRPALA LAVINA! Potraga trajala CELU NOĆ, spasioci uspeli da ih IZVUKU iz LEDENOG PAKLA (VIDEO)

Tu je jedini srpski samuraj vežbao mačevanje držeći u rukama katanu staru punih 300 godina. Burazerović se pošto je posetio Zemlju izlazećeg sunca i video vrhove Fudžija vratio u zavičaj da samurajskim veštinama uči Lozničane.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 1 Pogledaj sve komentare
Bobby's picture

Bobby

Svaka cast ovom mladom coveku.Dva fakulteta zavrsio plus te silne borilacke vestine doveo do savrsenstva.Posebno sto je posetio Japan i postao samuraj.Kapa dole, za ovog momka.

8 | 0

SD društvo

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

Vremenska prognoza
Slaba kiša
12 Beograd