Skip to main content
WC UREDBA

KO ODE U WC MIMO PAUZE BIĆE NAJSTROŽE KAŽNJEN! Skandalozna ODLUKA poslodavca iz POŽAREVCA razbesnela Srbiju! (FOTO)

Foto: Facebook/Samo da pitam/Profimedia
Odluka jednog poslodavca u Požarevcu da svojim radnicima zabrani odlazak u WC, kao i da će u određenim slučajevima zaposleni zbog upotrebe toaleta biti kažnjeni, uzburkala je srpsku javnost.

Naime, na društvenim mrežama osvanula je fotografija odluke, za sada, nepoznatog poslodavca iz Požarevca koji je obaveštenje o pravu upotrebe WC-a u toku radnog vremena postavio na prostorijama svoje firme. Odluka je u najmanju ruku skandalozna, iako se još nije poznata njena pozadina. Ovom uredbom se, verovali ili ne, radnicima strogo zabranjuje odlazak u WC, odnosno korišćenje toaleta. Makar, mimo pauza. 

Marš pobede biće 11. novembra 2018. u Beogradu

Međutim, zaposlenima se dozvoljava odlazak u WC u slučajevima krajnje nužde. Ovde je nejasno šta označava "krajnja nužda" i ko će procenjivati od slučaja do slučaja da li je zaista neko imao stvarnu potrebu da posegne za toaletom? Šta ukoliko je u pitanju privremeni nazeb ili je, narodski rečeno, neko sedeo na 'ladnom betonu, te se prehladio prilikom dolaska na posao? Ko procenjuje da li je neko imao običnu nuždu i krajnju nuždu, i da li to znači da bi svaki zaposleni morao u slučaju "redovne" nužde da trpi sve vreme u sebi i da čeka pauzu? 

"DVOGLAVA AŽDAJA" iz Srbije na paradi u Francuskoj: Ceo Pariz gleda u MOĆNO "ORUŽJE" iz Velikog rata (FOTO)

Iako ste možda pomislili da je ovo najgore, varate se. U sledećoj stavki uredbe ovaj poslodavac je, čini se, otišao predaleko. Naime, radnik koji ima potrebu češće da ide u toalet mora dostaviti lekarsko uverenje o svom zdravstvenom stanju. 

Šta podrazumeva češći odlazak u toalet, i da li to znači da će radnicima neko "udarati recke" koliko je puta morao da ide u WC? S druge strane, da li je realno i moguće svaki put, kada nas zaboli stomak, imamo dijareju ili prehladu bešike, odlaziti kod lekara da bismo uzeli lekarsko uverenje? Dobro je poznato koliko se u Srbiji čeka na samo jedan najobičniji pregled, odnosno na dobijanje jednostavnog uverenja od izabranog lekara.

Da li je ovo najbizarniji spomenik u Srbiji? Vera i Milorad se OMILJENE STVARI ne odriču ni na onom svetu (FOTO)

Dalje, poslodavac je istakao da će se vršiti konstantni nadzor putem video kamera i ako se utvrdi da neko zloupotrebljava svoja prava o korišćenju toaleta isti će biti najstrože sankcionisan.

MAJKE DA SPREME POTVRDE: Ako nisu vakcinisale decu sledi ozbiljan UDARAC PO DŽEPU

Ono što je naročito interesantno jeste na koji način će poslodavac utvrditi da li zaposleni zloupotrebljava svoja prava kada je reč o korišćenju toaleta? Kakve će sankcije biti i da li ovo celokupno obaveštenje predstavlja prekoračenje nadležnosti poslodavca i zadiranje u privatnost radnika, budući da će biti vršen konstantni video nadzor nad aktivnostima radnika u WC-u? 

Šta vi mislite o ovome i da li je ovaj poslodavac preterao i na transparentan način prekršio i ljudska i radnička prava ili smatrate da je odluka pravična?

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 3 Pogledaj sve komentare
Neko's picture

Neko

Ovde je poenta,nema u WC pusenja cigareta..

3 | 2
Grga's picture

Grga

Pa jos i to da nam zabrane...neka posle rade sami,ionako im se radi za badava!!! Na sud bre!!!

0 | 2
Srdja's picture

Srdja

Ovo sigurno nece da izadje na dobro 😁 Sud i nista drugo!!!

1 | 0

SD društvo

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
26 Beograd