fbpx
Skip to main content
WC UREDBA

KO ODE U WC MIMO PAUZE BIĆE NAJSTROŽE KAŽNJEN! Skandalozna ODLUKA poslodavca iz POŽAREVCA razbesnela Srbiju! (FOTO)

Foto: Facebook/Samo da pitam/Profimedia
Odluka jednog poslodavca u Požarevcu da svojim radnicima zabrani odlazak u WC, kao i da će u određenim slučajevima zaposleni zbog upotrebe toaleta biti kažnjeni, uzburkala je srpsku javnost.

Naime, na društvenim mrežama osvanula je fotografija odluke, za sada, nepoznatog poslodavca iz Požarevca koji je obaveštenje o pravu upotrebe WC-a u toku radnog vremena postavio na prostorijama svoje firme. Odluka je u najmanju ruku skandalozna, iako se još nije poznata njena pozadina. Ovom uredbom se, verovali ili ne, radnicima strogo zabranjuje odlazak u WC, odnosno korišćenje toaleta. Makar, mimo pauza. 

Marš pobede biće 11. novembra 2018. u Beogradu

Međutim, zaposlenima se dozvoljava odlazak u WC u slučajevima krajnje nužde. Ovde je nejasno šta označava "krajnja nužda" i ko će procenjivati od slučaja do slučaja da li je zaista neko imao stvarnu potrebu da posegne za toaletom? Šta ukoliko je u pitanju privremeni nazeb ili je, narodski rečeno, neko sedeo na 'ladnom betonu, te se prehladio prilikom dolaska na posao? Ko procenjuje da li je neko imao običnu nuždu i krajnju nuždu, i da li to znači da bi svaki zaposleni morao u slučaju "redovne" nužde da trpi sve vreme u sebi i da čeka pauzu? 

"DVOGLAVA AŽDAJA" iz Srbije na paradi u Francuskoj: Ceo Pariz gleda u MOĆNO "ORUŽJE" iz Velikog rata (FOTO)

Iako ste možda pomislili da je ovo najgore, varate se. U sledećoj stavki uredbe ovaj poslodavac je, čini se, otišao predaleko. Naime, radnik koji ima potrebu češće da ide u toalet mora dostaviti lekarsko uverenje o svom zdravstvenom stanju. 

Šta podrazumeva češći odlazak u toalet, i da li to znači da će radnicima neko "udarati recke" koliko je puta morao da ide u WC? S druge strane, da li je realno i moguće svaki put, kada nas zaboli stomak, imamo dijareju ili prehladu bešike, odlaziti kod lekara da bismo uzeli lekarsko uverenje? Dobro je poznato koliko se u Srbiji čeka na samo jedan najobičniji pregled, odnosno na dobijanje jednostavnog uverenja od izabranog lekara.

Da li je ovo najbizarniji spomenik u Srbiji? Vera i Milorad se OMILJENE STVARI ne odriču ni na onom svetu (FOTO)

Dalje, poslodavac je istakao da će se vršiti konstantni nadzor putem video kamera i ako se utvrdi da neko zloupotrebljava svoja prava o korišćenju toaleta isti će biti najstrože sankcionisan.

MAJKE DA SPREME POTVRDE: Ako nisu vakcinisale decu sledi ozbiljan UDARAC PO DŽEPU

Ono što je naročito interesantno jeste na koji način će poslodavac utvrditi da li zaposleni zloupotrebljava svoja prava kada je reč o korišćenju toaleta? Kakve će sankcije biti i da li ovo celokupno obaveštenje predstavlja prekoračenje nadležnosti poslodavca i zadiranje u privatnost radnika, budući da će biti vršen konstantni video nadzor nad aktivnostima radnika u WC-u? 

Šta vi mislite o ovome i da li je ovaj poslodavac preterao i na transparentan način prekršio i ljudska i radnička prava ili smatrate da je odluka pravična?

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 3 Pogledaj sve komentare
Neko's picture

Neko

Ovde je poenta,nema u WC pusenja cigareta..

3 | 2
Grga's picture

Grga

Pa jos i to da nam zabrane...neka posle rade sami,ionako im se radi za badava!!! Na sud bre!!!

1 | 2
Srdja's picture

Srdja

Ovo sigurno nece da izadje na dobro 😁 Sud i nista drugo!!!

1 | 1

SD društvo

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

Vremenska prognoza
Pretežno vedro
12 Beograd

Korona skener

Korona virus COVID-19