fbpx
Skip to main content
Korona virus

KO SU IZUZECI KADA SU U PITANJU NOVE MERE: Da li će vikendom raditi menjačnice i ko će pružati usluge do 17 časova?

Foto: SD/Ilustracija
Ugostiteljima, tržnim centrima, salonima, buticima, teretanama i svima osim trgoviminama sa hranom i apotekama od juče i tokom celog vikenda je strogo zabranjen rad, dok se radnim danima sve zatvara već u 17 časova.

Menjačnice će, nakon što je Vlada Srbije usvojila na sednici u četvrtak predloge novih restriktivnih mera medicinskog dela kriznog štaba za borbu s koronavirusom, najverovatnije moći da rade radnim danima do 21 čas, a subotom do 17 sati.

Pozovi Mozzart asistenta – uplati avans sa kućnog praga!

Pozovi Mozzart asistenta – uplati avans sa kućnog praga!

"PRETI NAM KOLAPS" Kritična situacija u Zapadnoj Srbiji, u Požegi uvedene nove mere

"PRETI NAM KOLAPS" Kritična situacija u Zapadnoj Srbiji, u Požegi uvedene nove mere

NOVOSADSKI SAJAM SE VRAĆA U KOVID SISTEM? U KC Vojvodine 422 pacijenata, veliki broj na respiratorima

NOVOSADSKI SAJAM SE VRAĆA U KOVID SISTEM? U KC Vojvodine 422 pacijenata, veliki broj na respiratorima

Da podsetimo, ugostiteljima, tržnim centrima, salonima, buticima, teretanama i svima osim trgoviminama sa hranom i apotekama od juče i tokom celog vikenda je strogo zabranjen rad, dok se radnim danima sve zatvara već u 17 časova.

Prodavnice sa hranom mogu da rade svaki dan do 21 sat, dok su od restrikcija jedino izuzete apoteke, benzinske pumpe za točenje goriva i dostava hrane, ali i medicinske ustanove i laboratorije.

- Objekti i radnje koje ne kontaktiraju mnogo s korisnicima (servisi bele tehnike, tehnički servisi, krojači, obućari i staklorezačke radnje) mogu raditi radnim danima do 21 čas, a subotom do 17 sati. U to će najverovatnije spadati i menjačnice jer je to neka vrsta komunikacije preko šaltera koji već ima barijeru - kaže izvor.

Menjačnica
Menjačnica
Foto: Profimedia

Vikendom će od šest sati ujutro do 15 časova moći da rade pijace, dok je pozorištima i bioskopima dozvoljeno da rade svaki dan do 17 časova.

Još jedan izuzetak su restorani i barovi u okviru hotela i privatnih smeštaja.

Oni mogu pružati usluge isključivo registrovanim i prijavljenim gostima do 21 čas svakoga dana. Sportski objekti se mogu koristiti i vikendom za treninge i održavanje isključivo registrovanih takmičenja u nadležnosti nacionalnih sportskih saveza.

- Sve ove mere usvojene su sa ciljem smanjenja socijalnih kontakata na apsolutni minimum, uz nadu da će one dati željeni rezultat i da ćemo u narednim danima to videti i u brojevima zaraženih građana. Nadležne inspekcije i komunalna milicija strogo će kontrolisati poštovanje ovih mera, koje stupaju na snagu u petak. Vlada i krizni štab apeluju na sve građane da se ponašaju odgovorno i ne okupljaju se u stanovima, privatnim smeštajima, niti u bilo kojim drugim prostorima - navodilo se u saopštenju Vlade Srbije.

SD društvo

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

Vremenska prognoza
Clear sky
10 Beograd