fbpx
Skip to main content
ada-ciganlija

KOLIKO KOŠTA LETOVANJE U SRBIJI? Za odmor u svom gradu platićete PAPRENO, a evo koliko vam NAJMANJE novca treba

Foto: Srbija Danas / Saša Džambić
Građani koji su primorani da vrelo leto provode u svom gradu osveženje najčešće traže na gradskim kupalištima, rekama ili jezerima, ali sudeći po cenama ulaznica, hrane i pića, letovanje u Srbiji može ih koštati skuplje nego na moru.

Prosečnu četvoročlanu porodicu bi tako odmor od 10 dana na Adi Ciganliji mogao da košta oko 200 evra, pod uslovom da dnevno popiju po jedno piće, pojedu pljeskavicu ili giros, a deca se zaslade sladoledom. Nišlijama bi trebala približno ista suma za desetodnevno brčkanje na gradskom bazenu uz zakusku, dok bi porodica s dvoje dece u Kraljevu mogla da prođe sa 165 evra.

OBAVEZNO POGLEDAJTE U NEBO! Redak astronomski fenomen pojaviće se i kod nas!

OBAVEZNO POGLEDAJTE U NEBO! Redak astronomski fenomen pojaviće se i kod nas!

HAOS NA AUTO-PUTU KOD NIŠA! Kilometarska kolona stoji satima, ljude hvata nervoza, padaju u nesvest od vrućine!

HAOS NA AUTO-PUTU KOD NIŠA! Kilometarska kolona stoji satima, ljude hvata nervoza, padaju u nesvest od vrućine!

RHMZ nema lepe vesti! AFRIČKA ŽEGA je tek počela, a evo kad stiže PRVO ZAHLAĐENJE

RHMZ nema lepe vesti! AFRIČKA ŽEGA je tek počela, a evo kad stiže PRVO ZAHLAĐENJE

Naime, dok kupanje na beogradskim bazenima košta između 250 i 400 dinara, za "beogradsko more" nije potrebna ulaznica, ali da biste bili pod suncobranom, morate platiti piće, a sokovi koštaju od 150 do 250 dinara, kafa od 12 do 250, dok je pivo između 200 i 380 dinara. I bazeni i kupališta su puni mamipara, koje ćete, ako idete s porodicom, teško izbeći.

Deca će vam sigurno tražiti sladoled, koji košta od 70 do 150 dinara. Kada dođe vreme za ručak, ako nista poneli nešto od kuće, najbolje rešenje je pljeskavica koja je oko 250 dinara, a ako baš hoćete da se osećate kao na moru u Grčkoj, giros je 300 dinara. Tako prosečna četrvoročlana porodica za piće i hranu potroši oko 2.500 dinara.

Jagodina
Jagodina
Tanjug/​Dušan Aničić

Slična situacija je i u Nišu, gde karte za bazen koštaju između 150 i 300 dinara. Među mladima su popularni takozvani mali bazeni, kojih u Nišu ima desetak, a na kojima se uveče organizuju žurke do jutra. Na svim mestima sokovi koštaju od 120 do 270 dinara, dok je pivo 150 dinara, a roštilj do 250 dinara.

Cene su dosta niže u Kraljevu – ulaz na gradski bazen košta 200 dinara, dok na kupalištima kafa košta od 50 do 60 dinara, espreso od 80 do 120, sokovi od 100 do 120 dinara.

Za pljeskavicu treba izdvojiti od 150 do 200 dinara, dok kugla sladoleda košta između 20 i 40 dinara. Dakle, dnevno oko 1.600 dinara za četiri osobe.

Jagodina
Tanjug/​Dušan Aničić

Najpopularnija lokacija Novosađanima je Štrand na Dunavu, za koji dnevna karta košta 50 dinara, dok deca do sedam godina ne plaćaju ulaz. Roditeljima sa dvoje dece za ulaz na bazen Sajmište je potrebno 1.000 dinara, plus za hranu i piće, dok je 4.900 dinara potrebno onim roditeljima koji žele decu da odvedu u akva park u Bačkom Petrovcu.

ŠTA VAM SE NAJVIŠE SVIĐA NA BEER FESTU?

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
2 Beograd