fbpx
Skip to main content
korona virus

NAJNOVIJA SAZNANJA SAMO PAR SATI PRE KONAČNE ODLUKE: Najverovatnije bez zaključavanja za vikend u Srbiji?

Foto: SD/Ilustracija
Najnovija saznanja iz Kriznog štaba o policijskom času za vikend.

Dan kada se donosi konačna odluka. Poslednji dan u nedelji koji svaki građanin voli i željno iščekuje, sada se pretvorio u dan kada se čeka kobna odluka. Hoće li ili neće biti policijskog časa i "zaključavanja" Srbije.

DOKTORKA DANICA ŠOKIRALA JAVNOST INFORMACIJOM IZ PRIVATNOG ŽIVOTA: Priča o njenom braku ostavlja bez komentara

DOKTORKA DANICA ŠOKIRALA JAVNOST INFORMACIJOM IZ PRIVATNOG ŽIVOTA: Priča o njenom braku ostavlja bez komentara

"NE DAJ NAS BAKO, NEĆEMO MI OD TEBE NIGDE" Vapaj nepokretne bake iz Suvog Dola potresao CELU SRBIJU

"NE DAJ NAS BAKO, NEĆEMO MI OD TEBE NIGDE" Vapaj nepokretne bake iz Suvog Dola potresao CELU SRBIJU

ZAVRŠEN SASTANAK MINISTRA I DIREKTORA KOVID BOLNICA: Doneta konačna odluka da li se bolnice vraćaju u KOVID SISTEM

ZAVRŠEN SASTANAK MINISTRA I DIREKTORA KOVID BOLNICA: Doneta konačna odluka da li se bolnice vraćaju u KOVID SISTEM

Sednica Kriznog štaba, na kojoj će biti analizirana aktuelna epidemiološka situacija biće održana danas u 15 sati, a prema ranijim najavama članova štaba, na toj sednici trebalo bi da bude doneta odluka o eventualnom pooštravanju mera, kako bi se stalo na put rastu broja novozaraženih.

Članovi Kriznog štaba će nakon još jedne teške nedelje razmatrati dodatno pooštravanja mera, a medicinski deo i dalje insistira na potpunom zatvaranju.

Naime, medicinski deo Kriznog štaba ranije se založio za potpuno zaključavanje, barem na sedam do 10 dana, što su tražili i na prethodnoj sedici u ponedeljak, kada je ostavljeno da konačna odluka bude doneta za par dana.

Predrag Kon rekao je na Radio-televiziji Srbije (RTS) da je situacija sa korona virusom u našoj zemlji vanredna.

Govoreći o merama, Kon je naveo pred današnju sednicu Kriznog štaba da je medicinski deo tog tela tražio da se zatvore kafići, restorani i prodavnice, a da budu otvorene prehrambene prodavnice, pumpe i apoteke.

Ne, nikada nismo posebno naglašavali policijski čas - rekao je Kon i naglasio da najvažnija preventivna mera nije zatvaranje, već vakcinacija.

Što se tiče uvođenja vanrednog stanja, epidemiolog dr Predrag Kon rekao je ranije da je Srbija daleko od uvođenja takvog stanja, a i predsednik Aleksandar Vučić naveo je da ne misli da smo blizu vanrednog stanja. On je istakao da su lekari u pravu i da svi moraju da budu mnogo disciplinovaniji.

korona virus
Tanjug/​Jaroslav Pap

Kon je naglasio i da medicinski deo štaba neće odustati od onoga šta su i tražili - minimum zatvaranja na sedam dana, iako je svima jasno da bi trebalo tako da bude i na više (na 2 do 3 nedelje).

Međutim, sada se pojavila nova informacija u medijima koja navodi da Krizni štab na današnjem zasedanju "vrlo verovatno" neće doneti odluku o potpunom zaključavanju građana Srbije, odnosno o određivanju policijskog sata.

Nakon sednice Kriznog štaba u ponedeljak, čulo se da je za medicinski deo Kriznog štaba, "lokdaun" jedino rešenje. Međutim proteklih dana su i ti stavovi ublaženi.

- Najvažnije je da se shvati da je medicinski deo Kriznog štaba tražio da bude otvoreno samo za namirnice, apoteke i za gorivo, a da sve bude zatvoreno tokom vikenda. Nikada posebno nismo naglašavali policijski sat - naglasio je Kon.

I ministarka Darija Kisić Tepavčević smatra da vanredno stanje nije jedino rešenje.

- Nikada nisam izjavila da je uvođenje vanrednog stanja jedino rešenje, niti tako mislim - kratko je odgovorila Kisić Tepavčević za medije.

SD društvo

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

Vremenska prognoza
Clear sky
20 Beograd