fbpx
Skip to main content
Osnovna škola Svetozar Marković

Kraljevo ujedinjeno u borbi protiv vršnjačkog nasilja: Nastavlja se bojkot nastave zbog problematičnog đaka!

Foto: Srbija Danas/Youtube/Printscreen/OS Svetozar Markovic Kraljevo
"Samo zajedničkim naporima možemo doći do kompromisa koji neće ugroziti ničije interese!"

Strahujući za bezbednost svoje dece zbog vršnjačkog nasilja jednog učenika sedmog razreda, roditelji učenika Osnovne škole „Svetozar Marković“ u Kraljevu i danas su nastavili bojkot nastave, pa je od ukupno 960 đaka na nastavu u prvoj i popodnevnoj smeni došlo samo stotinak učenika.

Nezadovoljni roditelji zahtevaju od škole i nadležnih gradskih i državnih institucija da garantuju bezbednost njihove dece dok borave u školi. Oni ističu da je pomenuti učenik na početku ove školske godine, po naredbi Republičke prosvetne inspekcije vraćen u ovu školu iz koje je zbog vršnjačkog nasilja premešten pre tri godine u susednu „Četvrti kraljevački bataljon“.

MOLBA MEDIJIMA

U saopštenju Školske uprave upućena je i molba medijima da shvate kompleksnost situacije i da u rešavanju iste pomognu tako što će biti konstruktivni, savesni i profesionalni u prenošenju informacija.

- Samo zajedničkim naporima možemo doći do kompromisa koji neće ugroziti ničije interese, već će, naprotiv, pomoći u dolaženju do prihvatljivog rešenja – dodaje se u saopštenju.

- I tamo je pravio velike probleme, pa je sada nerazumnom odlukom vraćen u školu koju je pohađao do početka četvrtog razreda. Iskreno, plašim se za svoje dete jer je taj „sedmak“ sklon nasilničkom ponašanju – kaže otac jednog učenika sedmog razreda.

– Dogovor roditelja je da nastavimo bojkot nastave sve dok neko od nadležnih ne stane pred nas i kaže da su nam deca bezbedna.

Ovim povodom juče se saopštenjem za javnost oglasila i kraljevačka Školska uprava navodeći da je u proteklom periodu ostvaren niz sastanaka i preduzeto sve što je predviđeno zakonom kako bi se obezbedili uslovi za odvijanje nastave.

Dečija brutalnost nema granica: Niko te ne voli zato što si pacov, kučka i kur*a (FOTO)

- Na nivou grada postoji koordinacija između svih relevantnih institucija i u rešavanje problema uključeni su Škola, Školska uprava, Centar za socijalni rad, Grad Kraljevo, Zaštitnik građana, Raški okrug i predstavnici Policijske uprave. Istovremeno, u kontaktu smo sa Ministarstvom prosvete radi što bržeg i sveobuhvatnijeg rešavanja problema, u najboljem interesu svih učenika. Razumemo zabrinutost roditelja za bezbednost učenika, a isto tako želimo da omogućimo pravo svim učenicima na ono što je zakonom propisano, a to je dostupno obrazovanje bez ikakve diskriminacije – pored ostalog piše u saopštenju ovdašnje Školske uprave.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Slaba kiša
8 Beograd