Skip to main content
Kleopa Stefanović

Ljudina i čovek velikog srca! Otac Kleopa Stefanović oduševio Beograđane

Foto:youtube/printscreen/TELEVIZIJA AS ŠABAC
Predavanje o Presvetoj Bogorodici u prepunoj sali parohijskog doma Vaznesenjske crkve u Beogradu održao je protosinđel dr. Kleopa nastojatelj Vavedenjskog manastira i profesor karlovačke bogoslovije u Sremskim Karlovcima.

- Narod voli i ceni oca Kleopu, pravi pastir od Boga poslat, ponizan i skroman. Veliki posrednik pred Bogom, čovek koji nikada nikoga nije odbacio. Meni je lično pomogao mnogo, meni je spasio porodicu, svaka njegova pouka gradila je mir u mom domu - rekla je gospođa koja je došla na predavanje očigledno puna radosti i sreće što će sresti Oca Kleopu.

Skoro 5.000 dece uključeno u dualno obrazovanje: Cilj je broj od 40.000 đaka

Bila je ovo radost za Beograđane koji oca Kleopu poznaju od detinjstva i školskih dana, prilika da se razmene tople reči i primi pouka od duhovnika naše Svete Crkve.

U 17 časova otac Kleopa je sa ocem Mihajlom Vukčevićem odslužio molebni kanon Svetom despotu Stefanu i nadahnuti molitvom svi zajedno su prešli u salu. Posle pročitane molitve, veče je po blagoslovu starešine hrama i glavnog i odgovornog urednika oca Arsenija Arsenijevića, otvorila Jelena Jež.

U predavanju otac Kleopa je kazivoa o Bogomajci, ali i o majci koja nepresušnom ljubavlju odgaja svoje čedo, o preko potrebnoj ljubavi među ljudima i ispunjavanju jevanđeljskih načla življenja.

Čuvena srpska pesma UZ ZVUKE TRAKTORA: Drugačiji aranžman oduševio Srbiju (VIDEO)

Protosinđel dr Kleopa dotakao se i sadašnjeg stanja porodice, potrebe za njenim očuvanjem i potrebe za rađanjem dece kako bi opstali kao nacija.

Isto tako, otac Kleopa dotakao se monaškog života kao i odlučivanja da se život posveti Bogu u manastiru. Posle predavanja otac Kleopa je odgovarao na pitanja vernika.

Pratite nas na našem instagramu SrbijaDanas.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD društvo

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
9 Beograd