fbpx
Skip to main content
Tanja Popović

LJUBAV JE JAČA OD KORONE! Fondacija "Gnezdo" pomaže Mariji i Lazaru kojima je opaki virus uništio porodicu

Foto: Youtube/PrintScreen/Novo jutro/SNS/Ilustracija
Uvek ima nade za dobre ljude

Nakon što je Lazaru (16) i Mariji (22) Milošević, deci vozača Hitne pomoći, korona za mesec dana odnela čitavu porodicu, Grad Beograd im je ukazao pomoć. Oni su dobili jednokratnu pomoć od grada. Marija je dobila ponudu za posao u Hitnoj pomoći, gde je radio i njen otac, a Lazar stipendiju od Fondacije Zemunske gimanzije, koju pohađa.

SVE O LEKU PROTIV KORONE KOJI STIŽE U SRBIJU! Imaćemo ga već u decembru, a evo kako deluje - oglasila se direktorka RFZO

SVE O LEKU PROTIV KORONE KOJI STIŽE U SRBIJU! Imaćemo ga već u decembru, a evo kako deluje - oglasila se direktorka RFZO

"NE SMEMO SE OPUSTITI" Doktor Đerlek poziva na oprez uprkos smanjenju broja zaraženih

"NE SMEMO SE OPUSTITI" Doktor Đerlek poziva na oprez uprkos smanjenju broja zaraženih

EVO OD ČEGA ZAVISI UVOĐENJE KOVID PROPUSNICA 24 SATA! Struka zabrinuta za mentalno zdravlje nacije

EVO OD ČEGA ZAVISI UVOĐENJE KOVID PROPUSNICA 24 SATA! Struka zabrinuta za mentalno zdravlje nacije

Takođe je u pomoći učestvovala i Fondacija za decu i mlade Beograda. Direktorka Fondacije Tanja Popović rekla je da Fondacija za decu i mlade, nosi naziv "Gnezdo" i ima za cilj da pruži podršku deci i mladima u Beogradu, čije porodice nisu u sistemu socijalne zaštite ili kojima socijalna pomoć nije dovoljna da pristojno žive.

- Fondacija će pružati pomoć roditeljima sa više dece, samohranim roditeljima, deci bez roditeljskog staranja, razne vrste pomoći u vidu garderobe, hrane, školskog pribora, finansijske pomoći, pomoć u prekvalifikaciji, doškolovanju i zaposlenju roditelja i raznih drugih vrsta pomoći - rekla je direktorka.

- Fondacija "Gnezdo" osnovana na inicijativu zamenika gradonačelnika, Gorana Vesića, nakon tragičnog događaja u Obrenovcu, u kojem su izgubljena dva mlada života. Sećam se tog dana kada je zamenik Goran Vesić sazvao sastanak i tako ljut dao predlog da se osnuje fondacija za decu i mlade kako se više nikada ne bi desilo da zbog teške materijalne situacije neko dete izgubi život ili da ima teško detinstvo - dodala je.

Marija Milošević
Marija Milošević
Foto: Youtube/PrintScreen/Novo jutro

Ona naglašava i da će Grad Beograd i fondacija brinuti o svakom detetu i o porodicama kojima je pomoć potrebna.

- Daćemo sve od sebe da postignemo cilj da svako dete u Beogradu ima srećno i bezbrižno detinstvo. Velika mi je čast, a istovremeno osećam i ogromnu odgovornost, što mi je ukazano poverenje da budem direktorka ovako važne fondacije koja će na razne načine pružati pomoć deci i mladima sa teritorije grada Beograda. Prošle nedelje je održana prva sednica upravnog odbora. Predsednik upravnog odbora je Leontina Vukomanović, a članovi su istaknute javne ličnosti, poštovane i cenjene u svojim profesijama: Dejan Stanković, Verica Bradić, Nikola Rokvić, Jelena Karleuša, Lazar Ristovski, Viktor Savić, Ognjen Amidžić, Branko Kockica i drugi - kaže Popovićeva.

Takođe ističe da je zahvalna članovima upravnog odbora što su se odazvali pozivu da učestvuju u radu fondacije.

- Pokazali su zaista veliko interesovanje i inicijativu za pomoć deci i mladima sa teritorije grada Beograda. Naš zajednički cilj je da, kroz akcije koje ćemo zajedno osmišljavati, sprovoditi i organizovati širimo humanost među ljudima, inspirišemo i podstaknemo ljude da čine dobra dela, da pomažu jedni drugima, a naročito onima kojima je pomoć najpotrebnjija - ističe ona.

Prema njenim rečima, Fondacija je već počela sa radom, a prvi kojima će pomoći su brat i sestra, Marija i Lazar iz Zemuna.

- Oni su doživeli veliku tragediju, ostavši bez starijih članova svoje porodice. Zahvaljujući odgovornim kompanijama koje su se odazvale našem pozivu, obezbeđena im je pomoć u vidu kompletnog renoviranja životnog prostora, koji je u jako lošem stanju, počev od kompletne zamene stolarije, ugradnje infrastrukture za grejanje na gas, renoviranje kuhinje, toaleta, spavaćih soba, kupovine kućnih uređaja, kao i mnogih drugih tekućih troškova kao što su časovi vožnje koje je Marija upisala - rekla je.

- Želim samo da istaknem da će fondacija nakon pružene pomoći ostati u kontaktu sa porodicama da ih podrži i pomogne im ukoliko se nađu u nekoj kriznoj situaciji. Na ovaj način želimo da im damo do znanja da smo uvek tu za njih - istakla je direktorka i apelovala na sve odgovorne kompanije da se pridruže radu fondacije da pomognemo onima kojima je pomoć potrebna i da svojim radom i zalaganjem doprinesemo širenju trenda solidarnosti, humanosati i dobrote.

Vremenska prognoza
Mist
5 Beograd