fbpx
Skip to main content
Marina Ristić

Marina i Nenad se BORE protiv opakih bolesti: Pomozimo da njihova ćerkica ODRASTE uz svoje roditelje!

Foto: You tube/printscreen/RTS Sajt - Zvanični kanal
Budućnost mlade porodice u potpunosti zavisi od donacija humanih ljudi

Nenad Ristić (36) iz Niša teško je oboleo od retke vrste T limfoblastičnog limfoma!

Radi se o vrlo retkoj vrsti Nehočkinovog limfoma koja pogađa samo dva odsto obolele populacije i jako je agresivan. Napada ceo organizam i nakon prividnog izlečenja se ponovo javlja.

Nenad je u novembru prošle godine operisan u bolnici Maltezer u Nemačkoj zahvaljujući donacijama humanih ljudi. Ubrzo su međutim nastale postoperativne komplikacije.

- Transplantacija matičnih ćelija je prošla u najboljem redu i vrlo brzo je pušten na kućno lečenje. Međutim, ubrzo su se javili problemi, bolovi u stomaku, pa je Nenad vraćen u bolnicu. Tamo je utvrđeno da se radi o teškoj i jako ozbiljnoj venookluzivnoj bolesti jetre – kaže njegova supruga Marina.

Doktori su odmah započeli sa terapijom koja je veoma skupa.

- Nedelju dana lečenja košta 35.000 evra. Terapija je dala učinka, ali zbog ozbiljnog stanja bilo je potrebno da lečenje traje tri nedelje. To je ukupno 105.000 evra za terapiju! Novcem prikupljenim uz pomoć prijatelja i humanitarnih fondacija dug prema bolnici smo sveli na 55.000 evra. Da bismo mogli redovno da kontrolišemo tok oporavka potrebno je da za tri meseca izmirimo celokupni dug – dodaje Marina.

Ni ovde nije kraj mukama porodice Ristić. Marini je krajem 2016. godine ustanovljen veliki tumor na mozgu.

- Meni je pred porođaj ustanovljen veliki tumor na mozgu. Nakon rizičnog porođaja dobili smo devojčicu, a meni je odstranjen veći deo tumora. Čeka me još intervencija gama nožem, međutim, sprečena sam da u ovim teškim trenucima za našu porodicu, uz bebu od 18 meseci, razmišljam o svom daljem lečenju – kaže Marina.

Spašavanjem Nenadovog života, dajete snagu njegovoj supruzi Marini da nastavi lečenje, a njihovoj ćerkici da raste uz svoje roditelje. Budućnost ove mlade porodice u potpunosti zavisi od donacija dobronamernih ljudi.

Novac možete uplatiti na sledeće račune:

160-480610-54 (dinarski)

00-540-0002220.1 (devizni)

Novac za lečenje Nenada Ristića iz Niša možete donirati i slanjem SMS-a. Ukucajte 328 i pošaljite na 3030!

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Snow
-2 Beograd