fbpx
Skip to main content
vremenska prognoza

ANTICIKLON KREĆE SE KA SRBIJI - STIŽE JAKO ZAHLAĐENJE: Meteorolog Čubrilo izneo dugoročnu prognozu - mnogima se neće svideti (FOTO)

Foto: Profimedia
Prema prognozi meteorologa Čubrila, sredinom nedelje biće suvo i umereno hladno uz jutarnji mraz, dok će u toku noći biti slabih do umerenih, a ponegde na planinama i jakih mrazeva.

U Srbiji je poslednjih dana bilo pretežno sunčano sa dnevnim temperaturama malo iznad proseka za ovo doba godine, a prognostičar Marko Čubrilo najavljuje da se već u petak očekuje novo, izraženije naoblačenje i zahlađenje, uz povremenu pojavu snežnih padavina.

OGLASILA SE DIREKTORKA KOVID BOLNICE: Evo koji profil pacijenata u ovom korona talasu završavaju u bolnici

OGLASILA SE DIREKTORKA KOVID BOLNICE: Evo koji profil pacijenata u ovom korona talasu završavaju u bolnici

SRBIJA OD SUTRA NA CRVENOJ LISTI: Ovde više NEĆEMO MOĆI DA PUTUJEMO, ulazak samo uz određene uslove

SRBIJA OD SUTRA NA CRVENOJ LISTI: Ovde više NEĆEMO MOĆI DA PUTUJEMO, ulazak samo uz određene uslove

DR ANA PREMINULA JE OD KORONE NA SVOJ 41. ROĐENDAN: Ova priča iz njenog života SLAMA SRCA, a malo ko je zna

DR ANA PREMINULA JE OD KORONE NA SVOJ 41. ROĐENDAN: Ova priča iz njenog života SLAMA SRCA, a malo ko je zna

Prema prognozi Čubrila, sredinom nedelje biće suvo i umereno hladno uz jutarnji mraz, dok će u toku noći biti slabih do umerenih, a ponegde na planinama i jakih mrazeva.

Jutarnji minimumi od -7 do -1, na snegom pokrivenim planinama ponegde i oko -12 stepeni Celzijusa. Dnevni maksimum od 2 do 6 stepeni, a u mestima gde će se magla ponovo duže zadržavati oko -1 stepen Celzijusa.

- U četvrtak ispred novog, hladnog, fronta koji će se ka nama spuštati po istočnoj periferiji jakog anticiklona sa centrom nad Velikom Britanijom ponovo malo toplije uz jugozapadni vetar i dnevni maksimum od +3 na krajnjem severu do oko +12 na jugu i jugozapadu regiona - naveo je Čubrilo na Fejsbuku.

Sredinom dana i posle podne prvo na severu, a u toku noći ka petku i nad ostalim predelima očekuje se naoblačenje uz okretanje vetra na jak severni, padavine i zahlađenje.

- Za sada deluje da će u nizijama to uglavnom biti kiša ili prolazan sneg koji neće usloviti formiranje konkretnog snežnog pokrivača, dok bi planine, posebno u BiH, Crnoj Gori i Srbiji dobile prolazan ali konkretniji sneg - dodao je Čubrilo.

Vreme tokom vikenda

U petak i subotu promenljivo oblačno, vetrovito i umereno hladno uz povremenu pojavu snežnih padavina. U petak bi one češće bile na planinskom jugu i jugoistoku regiona, dok bi ih u subotu moglo lokalno biti i nad ostalim predelima, ali taj deo razvoja vremena još nije sasvim siguran i zavisiće od tačnog položaja grebena anticiklona koji će uslovljavati količinu i ugao upada hladnog vazduha - ukazao je Čubrilo, inače profesor geografije.

Kako navodi, tih dana će jutarnji mrazevi biti još jači, te će ponegde na planinama biti i ispod -15 stepeni Celzijusa, dok će se u nizijama kretati od -9 do -3 stepena Celzijusa, a dnevni maksimumi verovatno od 0 do +5 stepeni Celzijusa.

Oko 25. januara moguće je još jedno prolazno naoblačenje uz padavine, navodi Čubrilo.

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
16 Beograd