fbpx
Skip to main content
Matej Split

MATEJEVI DRUGOVI ĆE U HRVATSKOJ PONOVO BITI ISPITANI! Policija traži odgovor na dva ključna pitanja

Foto: SrbijaDanas/MUP RH/Shutterstock
Hrvatski istražitelji će obaviti razgovor sa šestoricom momaka koji su bili u Beogradu s Perišem u momentu kada je nestao. Njih je srpska policija već ispitivala više puta

Iako je MUP Srbije obelodanio rekonstrukciju kretanja Mateja Periša (27) iz Splita, koji je nestao uoči Nove godine u Beogradu, istraga tu nije završena, a u ovom slučaju i dalje postoji misterija!

MATEJEV OTAC I MINISTAR VULIN SE PRIDRUŽILI POTRAZI ZA NESTALIM MLADIĆEM! Petnaest dana svi neumorno tragaju za Splićaninom

MATEJEV OTAC I MINISTAR VULIN SE PRIDRUŽILI POTRAZI ZA NESTALIM MLADIĆEM! Petnaest dana svi neumorno tragaju za Splićaninom

DETALJI POTRESNOG RAZGOVORA IZMEĐU PERIŠA I SPASITELJA UTOPLJENIKA IZ REKA: Evo šta daje nadu očajnom ocu - misli da se Matej ovako spasio

DETALJI POTRESNOG RAZGOVORA IZMEĐU PERIŠA I SPASITELJA UTOPLJENIKA IZ REKA: Evo šta daje nadu očajnom ocu - misli da se Matej ovako spasio

MATEJ TRČAO DA BI UZEO NOVAC IZ STANA? Planirao posle da se vrati u klub po jaknu - isplivali novi detalji istrage

MATEJ TRČAO DA BI UZEO NOVAC IZ STANA? Planirao posle da se vrati u klub po jaknu - isplivali novi detalji istrage

Naime, istražitelji su uspeli da utvrde kuda se Periš kretao kritične noći, ali ne i zbog čega. - Pokušavaju da otkriju zašto je Matej iznenada, bez jakne i sam, izašao iz kluba "Gotik", u kom je bio s drugovima. Takođe, pokušavaju i da dobiju odgovor na pitanje zašto Matej trči po izlasku iz kluba - objašnjava  sagovornik.

Imaju koronu

On dodaje da bi odgovor na ova dva, po nekima izuzetno važna pitanja mogli da daju Periševi prijatelji, koji su pre nekoliko dana napustili Beograd i vratili se u Split.

- Oni su u Srbiji ispitani nekoliko puta, prošli su i poligrafsko testiranje, a svakako će opet biti saslušani u Hrvatskoj. Ali neki od njih trenutno imaju koronavirus, pa se čeka da ozdrave, kako bi mogli da daju izjave i razjasne još neke nejasnoće - kaže naš sagovornik i dodaje "da je očigledno da je Matej želeo negde da ode, čim je pokušao da zaustavi taksi, ali je potom sasvim nejasno zbog čega se zaputio ka reci, gde ga je kamera poslednji put snimila".

I načelnik hrvatske Uprave kriminalističke policije Antonio Gerovac na konferenciji za novinare potvrdio je da su Matejevi drugovi ključ.

- Srpska policija je detaljno s njima razgovarala. Ne mogu da iznosim detalje kada je reč o konzumiranju opijata. Što se tiče boravka celog društva, srpska policija je uradila kompletnu rekonstrukciju za svaki minut boravka u Beogradu. Hrvatska policija će preduzeti određene radnje u odnosu na prijatelje jer su oni krucijalni izvor informacija. Moraju da se pojasne nedoumice koje postoje u delu nestanka. Obavljaće se s njima razgovori dok god mi to smatramo da treba - rekao je Gerovac.

Podsetimo, Matej Periš je 30. decembra iz Hrvatske došao u Beograd za novogodišnje praznike. Istog dana je sa šestoricom drugova otišao u restoran na večeru, pa u klub "Gotik". Društvo je tokom čitave večeri pilo alkohol, navodno su mešali pića - vino, pivo, rakiju i viski.

- Postoje nezvanične informacije da su momci iz Splita koristili i sintetičke droge - podseća izvor.

Bizarno

Policija je utvrdila da je Periš kobne noći u 01.43 sata izašao iz kluba i krenuo ka Brankovom mostu. Trčao je i posle desetak minuta došao je do restorana na Sava promenadi. Tu ga je kamera snimila kako se približava reci, a potom je u vodi uočen "objekat" kako ide ka ušću Save u Dunav.

- Ono što je bizarno jeste početna tačka kretanja Splićanina i, nažalost, poslednji signal njegovog telefona sa baznih stanica. Naime, poslednji signal njegovog telefona bio je u 02.05 u Savi, baš kod kluba iz kog je izašao - primećuje sagovornik.

Nenad Periš

Imam nadu da nije potonuo

Nenad Periš, otac nestalog Splićanina, koji se danima nalazi u Beogradu i nada se da će pronaći sina, kaže da mu je na osnovu objavljenih snimaka "nejasno da Matej dva minuta posle razgovora s taksistom samoinicijativno ulazi u vodu ili upada u vodu".

- Činjenica je da je Matejev mobilni nakon što je upao ili slučajno upao u vodu još jedno duže vreme davao impulse, i to mi daje nadu da mobilni nije potonuo, a samim tim ni Matej i da je prestao davati signale kada se baterija potpuno istrošila - rekao je Nenad za Slobodnu Dalmaciju.

Vremenska prognoza
Clear sky
14 Beograd