fbpx
Skip to main content
Porodilište

MERE POPULACIONE POLITIKE: Država daje pola milijarde za podršku roditeljstvu

Foto: Profimedia/ilustracija
Pravo učcešća imaju sve opštine pojedinačno, ili više njih udruženo iz istog regiona, koje će zajednički moći da sprovode mere populacione politike

Kabinet ministra zaduženog za demografiju i populacionu politiku raspisaće danas javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava lokalnim samoupravama za finansiranje mera populacione politike, piše "Politika".

Za ovu namenu iz budžeta je obezbeđeno 500 miliona dinara za sufinansiranje do 80 odsto ukupnih troškova za mere koje se odnose na ublažavanje ekonomske cene podizanja deteta, usklađivanja rada i roditeljstva, snižavanja psiihološke cene roditeljstva, promociju zdravlja i reproduktivnog zdravlja, borbu protiv neplodnosti, kao i populacionu edukaciju, navodi list.

Slavica Đukić Dejanović
Slavica Đukić Dejanović
Foto: Srbija Danas

Pravo učcešća imaju sve opštine pojedinačno, ili više njih udruženo iz istog regiona, koje će zajednički moći da sprovode mere populacione politike. 

Uslov je da jedinice lokalnih samouprava već u sopstvenim budžetima imaju predviđena sredstva za sprovođenjen predlozenih mera, da imaju telo ili osobu zaduženu za pitanja demografije ili populacione politike, kao i da su predložene mere u skladu sa konkursom.

Maksimalni iznos koji može biti dodeljen lokalnoj samoupravi koja podnosi prijavu samostalno do 10 miliona dinara. Ukoliko prijavu podnose zajednički do tri jedinice lokalne samouprave, maksimalni iznos je 75 miliona dinara, a 100 miliona ako prijavu podnose četiri ili više opština iz istog regiona, piše "Politika". 

Komentari
Pošalji komentar
Postavljanjem komentara potvrđujete da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.

Pročitajte i:

SD društvo

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

Vremenska prognoza
Tamni oblaci
15 Beograd